USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Інформація про наступ з боку Білорусі наприкінці листопада – фейк, – ГУР

26 Листопада 2022 09:06
В українському інформаційному просторі в останні дні поширюється інформація про нібито плани ворога атакувати Україну ударним угрупованням рф та республіки білорусь з боку північних кордонів України наприкінці листопада.

Ця інформація підсилюється анонімними вкидами про масовану ракетно-авіаційну атаку, яка передуватиме такому вторгненню.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що подібна інформація не відповідає дійсності. Мета такої інформаційної спецоперації – спровокувати Україну перекинути значну частину війська до кордону з білоруссю, аби послабити наступальний потенціал Збройних сил на сході та півдні України, а заразом показати білорусам нібито наміри нашої держави атакувати територію рб, тим самим провокуючи білорусів вступити у війну.

Читати ще: ЗСУ застерегли білорусів щодо можливих провокацій росіян у РБ

Крім того, такі повідомлення мають на меті посіяти паніку серед українського суспільства і є частиною ворожих інформаційно-психологічних спецоперацій. На це вказує і той факт, що спершу в подібних повідомленнях вказували дату можливого «вторгнення» 25-28 листопада, а за кілька годин вона змістилася на 28-29 листопада.

Читати ще: Генштаб ЗСУ: 10-15 тисяч силовиків Білорусі готові воювати проти України

«Закликаємо громадян не піддаватися на ворожі провокації та довіряти лише офіційним джерелам інформації. Наголошуємо, що Сили оборони України забезпечують надійний захист наших північних кордонів та готові в будь-який момент відбити атаку ворога. Крім того, повідомляємо, що за даними розвідки, наразі на території білорусі відсутнє ударне угруповання, яке може виконати подібні завдання», – акцентують у ГУР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Патрiот Показати IP 26 Листопада 2022 09:35
Так у генштабу вся iнформацiя фейк.
popsecotra до Патрiот Показати IP 26 Листопада 2022 12:25
Узбагойся вато, в твої висери тут ніхто не повірить.
Перемога Показати IP 26 Листопада 2022 12:06
Якби хоч одного експерДа притягнули до відповідальності за свої заяви,то всі інші мовчали б. А так хто що хоче,те і ляпає
1 Показати IP 26 Листопада 2022 22:04
Значить треба готуватися до гіршого, вже чули, що не буде війни, не буде рашка атакувати. Виявляється мовчали,щоб не створювати паніку... кожен сам собі має бути усвідомленим, що ворог не став другом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus