USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Іноземці готові збудувати переселенцям житло на Волині

9 Листопада 2017 13:40
Громадські активісти з числа вимушених переселенців звернулися в обласну раду, аби їм допомогли отримати земельну ділянку для будівництва. З їхніх слів, вони знайшли іноземного донора, який готовий звести для них житло.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин 9 листопада.

Голова громадської організації «Схід Фенікс» Світлана Бондаренко каже, що будувати житло для переселенців готовий німецький банк «KFW».

«Ми зверталися до колишнього заступника мера в Луцькій міській раді Сергія Григоренка, тоді він сказав, що нам нічого не «світить», і щоб ми їхали в іншу область. Потім ми об'їхали довколишні села й кругом отримали відмову. Хотіли потрапити й до голови ОДА Володимира Гунчика, але нас і на поріг не пустили, сказали, що він подушки переселенцям не роздає. Нам хоча б 10 сотих.

Інвестори можуть звести багатоповерхівку чи одноосібні будинки. У нас є 10 сімей, які зараз у складних обставинах, інші більш-менш облаштувалися. Якщо нам усе ж дадуть місце для будівництва, то ми готові, окрім житла для переселенців, збудувати 5 будинків для волинських воїнів АТО», - розповіла пані Світлана.
Та додала, що подібні проекти щодо будівництва соціального житла вже реалізували у Львівській, Дніпропетровській, Полтавській областях.

Голова комісії Володимир Кучер зауважив, що Держгеокадастр на Волині роздав 2 гектари землі невідомим людям із Львівської області.

«Якщо вони так роздають землі на право і наліво, то треба звернутися до них, щоб знайшли 10 соток і для переселенців», - запропонував депутат.

Ще одну пораду громадським активістам дав член комісії Михайло Імберовський.

«Зверніться у спілку АТОвців, аби вони поговорили зі своїми бійцями. Бо ж є ті, хто отримав землі, але немає коштів будуватися. Якщо кілька АТОвців об'єднаються, то зможуть вам надати місце для будівництва. Натомість воїни АТО отримають від вас безплатно помешкання. Це буде вигідна домовленість», - запропонував депутат.

Зауважимо, що на Волині є 2947 переселенців, більшість з яких повертатися у старі домівки не планують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А я яй Показати IP 9 Листопада 2017 16:52
Обласне земельне ділянки для будівництва житла не надає, немає повноважень на такі землі, тільки сільські ради надають землі бід будівництво! Люди хоча б інколи читайте закони і будьте в курсі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus