USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Іноземці не розуміють, навіщо українським селам «концертні зали» та «сауни»

25 Травня 2009 15:19
Своєрідний майстер-клас із написання проектів волинським посадовцям дав старший менеджер ПРООН в Україні Сергій Волков. Про це йшлося сьогодні, 25 травня, під час робочої наради Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в області, – 25 травня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Власне, одна територіальна громада Шацького району як пріоритет визначила відбудову сільського будинку культури. Голова райради Ольга Сахарук розповіла, що фактично ця установа є  центром життя громади – там розташована і бібліотека, і поштове відділення.
 
Однак старший менеджер ПРООН в Україні Сергій Волков наголосив: іноземці не розуміють, що таке «будинок культури». Англійською це буде «building of culture». «Вони дивляться до словника – «концертний зал», – зазначив пан Волков. Тому іноземці, за його словами,  вважатимуть, що громада досить заможна, якщо вже хоче будувати  концертний зал. Адже у той час інші села просять допомоги у ремонті та будівництві шкіл та ФАПів.
 
Як приклад Сергій Волков згадав село, розташоване у другій Чорнобильській зоні, «тобто таке, яке не підлягає відселенню». Мешканці цього населеного пункту потребували відбудови лазні, оскільки в селі немає води. Однак грантодавцям це подали як «сауну». Тому довелося довго пояснювати іноземцям, що «сауна насправді людям потрібна, аби змивати радіоактивний пил».
 
«Треба добре поміркувати, як правильно подати проект на затвердження для виділення фінансування», – зазначив Сергій Волков.
 
Довідково:
 
Станом на 1 травня у рамках проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» планується профінансувати 12 мікропроектів у 5 районах області загальною вартістю майже 2,2 мільйона гривень. Серед них – ремонт шкіл, ФАПів прокладання водогону по селах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus