USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Інспектору, завдяки якому з луцького ІТТ втік затриманий, оголосили про підозру

21 Вересня 2016 18:49
Прокуратура Волинської області в ході розслідування кримінального провадження за фактом пособництва службовими особами Луцького ізолятора тимчасового тримання у втечі з-під варти підозрюваного у вчиненні розбою громадянина оголосила про підозру інспектору-черговому ІТТ, повідомили у прес-службі волинської прокуратури.

Встановили, що втеча затриманого, поміщеного у ізолятор задля проведення слідчих дій, стала можлива через грубі умисні порушення інспектором порядку конвоювання взятих під варту осіб.

Двічі упродовж доби – увечері 15 та в ніч на 16 вересня 2016 року – розбійник скаржився на проблеми зі здоров'ям. І двічі його возили у лікарню, порушуючи встановлений законом чіткий порядок перевезення таких осіб.

За відсутності наказу керівництва інспектор-черговий самостійно формував конвой у неповному складі й при цьому не забезпечував отримання конвоїрами табельної зброї.

Окрім того, при наявності у Луцькому відділі поліції спеціально обладнаного автомобіля, інспектор за відсутності для цього об’єктивних підстав надавав незаконну усну вказівку транспортувати затриманого автомобілем швидкої медичної допомоги.

Внаслідок цього зловмисник пересвідчився у неналежному конвоюванні з боку службових осіб ІТТ та відсутності у них зброї й реалізував свій злочинний намір.

Уночі 16 вересня цього року, заволодівши у невстановлений досудовим розслідуванням спосіб предметами, схожими на гранату та пістолет, погрожуючи їх застосуванням, він змусив беззбройних конвоїрів не чинити опору та утік з-під варти.

Нині у провадженні триває досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Ннн Показати IP 21 Вересня 2016 19:13
Повна брєдятіна
DEXTER Показати IP 21 Вересня 2016 19:56
Нашли цапа відбувайла
Забуж Показати IP 21 Вересня 2016 21:10
А через день уже с норм. Гранатой возле гранд воль\ни
іса Показати IP 21 Вересня 2016 22:09
треба ще прибиральниці оголосити підозру...Хворі люди ці прокурори.
Ольга Показати IP 21 Вересня 2016 22:45
Втікача спіймали?
Анонім Показати IP 22 Вересня 2016 08:14
Ну хтось же втікачу сказав, що саме в туалеті міської клінічної лікарні, саме вночі з четверга на п№ятницю його буде чекати граната, а на вулиці 8-го березня автомобіль. Навіть, якщо йому сказали це по телефону, то хтосб же цей телефон передав і це явно не прибиральниця, бо вона камери не прибирає, а той хто з сидільцями контактує. Що не так?
А коли Показати IP 22 Вересня 2016 08:23
зловлять? Страшно, коли отакі по вулицях ходять.
Анонімусу до А коли Показати IP 22 Вересня 2016 11:14
Якщо так багато знаєш, то дай свідчення! Допоможи поліції затримати урку. Чи тільки бе-бе-бе в коментах можеш?
я Показати IP 22 Вересня 2016 09:42
швидко, дуже швидко спрацювала наша обл. Прокуратура. Молодці.
Ада до я Показати IP 24 Вересня 2016 15:24
А чому ніхто не говорить, про те що він виграв суд за незаконне затримання, та позбавлення волі, про незаконний обшук та викрадення особистих речей працівниками поліції, Про те, що порушили кримінальну справу проти полісменів які приймали в цьому участь, знаючи що наступного дня суд випустить його на підписку... і втекти.. це бред. А може над ним знущались возили в лікарню відкачувати, А коли зрозуміли що нічого не вийде відпустили... Типу нема людини нема справи. І чому тривогу підняли лише через 1.5 години

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus