USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Інтерактивні класи у луцьких школах тестуватимуть з 1 вересня

16 Травня 2013 17:54
Обладнання, яке привезли до двох волинських шкіл в рамках національного проекту «Відкритий світ», запустять у роботу з початку навчального року.

Про це у коментарі «Волинським новинам» повідомив начальник управління освіти у науки Волинської обласної державної адміністрації Олександр Хомич 16 травня.

За його словами, обладнання вже привезли у школи, втім, встановлювати та тестувати його будуть улітку.

«Учні сьомих класів будуть задіяні у цьому проекті з початку навчального року. За травень місяць пройде технічне налаштування, в літній період пройде підготовча робота педагогічних працівників, а повноцінно цей проект запрацює з 1 вересня 2013 року», - зазначив посадовець.

Заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк зауважив: «Це великий крок вперед для наших шкіл. Інтерактивні уроки, мультимедіа, планшети, електронні книги та ноутбуки не залишать байдужими учнів».

Щодо затримки у постачанні обладнання він зазначив, що запізнення майже в місяць сталося через тендерні процедури, втім, наголосив, що важливо те, що інтерактивні класи все ж будуть.

«Якщо ми хочемо дати якісні знання дітям, підготувати до вищих навчальних закладів та навчити самостійно розвиватися, маємо створити відповідні технологічні умови», - наголосив посадовець.

Нагадаємо, раніше представники влади озвучували дві інші школи, які мали устаткувати згідно з проектом «Відкритий світ», утім, відбулися деякі ротації - і у списку шкіл з’явилися Ковельська загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня №7 та Луцька гімназія №21 імені Михайла Кравчука.

Олександр Курилюк прокоментував: «Ми брали за основу результат. Луцька школа №21 у 2012 році дала до 20 переможців олімпіад, в тому числі і призерів всеукраїнського рівня. Це є така своєрідна мотивація».

«До того ж, ми брали до уваги технічні параметри, оскільки потрібно буде підключити широкополосний інтернет, а це краще провайдеру UTEL зробити в районі школи №21», - резюмував заступник голови ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus