USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Інцидент з перцевим газом: на «Самооборону Волині» подали до суду через вседозволеність

30 Грудня 2017 15:08
Лучанин обурений діями громадського формування «Самооборона Волині», члени якого дозволили собі застосувати до нього перцевий газ під час інциденту біля одного з клубів Луцька.

Чоловік, в діях якого навіть не правоохоронці, а активісти чомусь вгледіли страшний злочин, був змушений звернутися до суду за захистом своєї честі, гідності і ділової репутації, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Чи зможе звичайний громадянин відстояти свої права перед цілим громадським формуванням, до якого, як відомо, прихильні не останні люди в державі, вирішуватиме Феміда.

А тим часом Олександр Волошин розповів свою історію.

16 квітня 2017 року пайже о пів на третю ночі камери спостереження зафіксували, як до одного з луцьких нічних закладів одночасно примчали чотири автомобілі. Це правоохоронці вкупі з представниками громадського формування «Самооборона Волині» прибули на виклик «дрічне хуліганство». Члени громадського формування з невідомою метою фіксують все, що відбувається, на відео. Всю роботу на себе беруть «самооборонівці», які після емоційної розмови з порушником застосовують перцевий газ.

За кілька хвилин на місце події прибула швидка, яку попросив викликати чоловік, щодо якого застосували газ.

Вже перед ранком Олександра Волошина затримали за статтею «Хуліганство», хоча потерпілих немає.

Лучанин переконаний: застосовувати до нього перцевий газ приводу не було. І за законом громадські формування типу «Самооборони», навіть допомагаючи поліції, мають права застосовувати такі методи в роботі. І саме вседозволеність «Самооборони» його найбільше обурює.

«Я нікому не наносив ніяких ударів. Це нормальна, адекватна реакція, коли в приватну розмову вмішуються невідомі люди, які хочуть когось від когось врятувати. І вже за кілька секунд я отримав порцію газу – не від поліцейських, а від представників маргінального громадського формування», - зазначає Олександр.

З його розповіді стає зрозуміло, для чого «самооборонівці» фіксували інцидент.

« Ця ситуація була настільки абсурдною! Особи, які провели «затримання», буквально через кілька хвилин вже виклали в мережу інформацію про якусь перемогу когось над кимось», - розповідає лучанин.

Після баталії 18 квітня почалися суди. Феміда притягнула Олександра Волошина до відповідальності за те, що він у стані алкогольного сп’яніння висловлювався нецензурною лайкою в громадському місці, порушував спокій громадян і, до того ж, демонстрував злісну непокору працівникам поліції.

Чоловік заплатив штраф, суму якого визначив суд. Однак Олександр і досі не може збагнути, до чого тут «Самооборона» та кого й від кого захищали десяток дужих, тренованих чоловіків.

До слова, за документами, які поліція надала на вимогу адвоката Олександра, правоохоронці в той вечір прибули на виклик громадянки Іренкової В. М., яка повідомила про бійку біля нічного закладу. Однак, як стверджує сам Олександр, такої людини не існує взагалі.

Власне до поліції чоловік претензій не має, лише обурений вседозволеністю «самооборонівців», які без наслідків для себе можуть застосувати до порушника заборононі методи.

У громадському формуванні «Самооборони Волині» коментувати інцидент з перцевим газом відмовляються.

Деталі – у відеосюжеті.



Нагадаємо, громадське формування «Самооборони Волині» підтримується нардепом Ігорем Лапіним. Активіст формування Олександр Ніколайчук, до якого журналісти зверталися за коментарем – його помічник-консультант. Тому ці молодики відчувають свою повну безкарність у межах Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучани Показати IP 30 Грудня 2017 15:37
За тою тітушньою самооборонівською давно тюряга плаче!!
Анонім до Лучани Показати IP 31 Грудня 2017 07:41
Із самого захоплення ОДА під час революції.
В руському мірє неса Показати IP 30 Грудня 2017 15:57
Мент ,якого з ганьбою звільнили, тепер скаржиться, терпіла.
11 Показати IP 30 Грудня 2017 18:39
А як хлопця в ліс самооборона вивезла . Це в них такі повноваження ?
Ноунейм Показати IP 30 Грудня 2017 19:28
Я вот не можу понять, це бисьйо з етой самооборони себе пупами землі вважають? Не забагато на себе взяли, впевнений вже кожного з них можна привести до кримінальної, ну накрайняк адмін відповідальності за те що вони творять.
жора Показати IP 30 Грудня 2017 21:17
Мусор знову не при ділах)))
Анонім до жора Показати IP 31 Грудня 2017 07:40
За цим мусором був резонанс. Коли він посилав п'яним всіх включаючи поліцію. Потім його поперли із мусарки. Далі воно відновилось на посаді. Але коли відновилось на роботу не ходило майже місяць без причин, повторно звільнили, як злісного порушника дисципліни. Так як до контролю над його першим звільненням була залучена громадськість із самооборони то вирішив все вимістити на Самооборонівцях.
Лучани до Анонім Показати IP 31 Грудня 2017 09:55
"..громадськість із самооборони.." ))))) звичайні гопніки!
Чесний Показати IP 31 Грудня 2017 16:42
Давно вже пора тих пі**расів не законних поразганяти і посадити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus