USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У міськраді намагались «кинути» інвалідів?

17 Травня 2013 17:43
Працівники підприємства «Енергія-і», половина з яких - інваліди, понад півроку не можуть отримати зароблених грошей. Володимир-Волинська міська влада відмовляється платити гроші цим людям за виконані роботи по полігону для сміттєзвалища.

Про це йшлося під час постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики Волинської обласної ради 17-ого травня.

Центр соціально-трудової реабілітації інвалідів «Енергія-І» займався спорудженням полігону для твердих відходів у Володимирі-Волинському. За словами керівників центру, вони погодилися зробити ще додаткові роботи з будівництва сміттєзвалища на прохання міської влади, без укладання письмових угод, оскільки мерія Володимира-Волинського поспішала зі здачею полігону в строки.

Відтак міська влада ніби написала гарантійний лист, у якому стверджує, що розрахується з інвалідами за роботу.

Натомість уже півроку працівники з «Енергія-І» не можуть отримати гроші за виконану роботу. «Нас попросили виконати роботи на 102 тисячі гривень. А потім сказали, що все узгодять. Ми всі роботи зробили. А в результаті вийшло по-українськи», - бідкаються представники «Енергії-І».

Володимир-Волинська міська рада заклала спочатку ці гроші у бюджеті, але потім використала їх для інших потреб, мотивуючи це тим, що «Енергія-І» підписала акт про прийом робіт з департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації.

Відтак об’єкт ввели в експлуатацію 10-ого, а сесія міської ради запланована була на 19-е жовтня. Мовляв, постфактум кошти не можна виділяти, - переконані представники Володимир-Волинської влади. У результаті робітники лишилися без грошей. Наразі справа перебуває у суді.

Більшість депутатів підтримали «Енергію-І», зокрема, Борис Загрева зауважив: «Думаю, що причина - у відкатах. Ще з інвалідів брати відкати, то це - взагалі! Це стаття кримінальної відповідальності. Повідомте правоохоронні органи. І швидко знайдуть гроші».

А депутат Ігор Гузь додав: «На сесію облради приходьте зі всіма працівниками, особливо з неповносправними. І побачимо, що скаже Саганюк (Володимир-Волинський міський голова-«ВН»), або його заступник. Ми вас заведемо».

Директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Юрій Куц зауважив: «Володимир-Волинська міська рада, не маючи дозволу на виконання додаткових робіт, домовляється з фірмою та не повідомляє нас. Я дізнаюсь у березні, що ми винні їм гроші. Хотів підставити плече, бо інваліди. Хотів з екологічного фонду взяти гроші і закрити цей борг. Але нам не дали».

У результаті депутати підтримали сторону «Енергії-І». Тож вирішили рекомендувати Володимир-Волинській міській раді погасити борги за виконані роботи шляхом передачі субвенції міським бюджетом обласному і розрахуватись.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 17 Травня 2013 18:22
Директора Енергії вже притягували до кримінальної відповідальності за розкрадання державних коштів,виділених для інвалідів. Підприємство .яке отримує звільнення від податків ,розкрадає керівництво, шантажуючи інвалідами.
Марк Показати IP 18 Травня 2013 11:06
Дідо! Перш, ніж писати коментарі про керівництво, спочатку потрібно зібрати інформацію. Керівництво, яке обікрало державу, звільнили і зусудили.
лучани до Марк Показати IP 18 Травня 2013 11:34
Новий директор був правою рукою старого директора. Крали разом,а засудили тільки директора.
марк до лучани Показати IP 18 Травня 2013 22:41
звідки така обізнаність? Ви там працювали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus