USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Інженери створять найбільший у світі вантажний літак WindRunner

18 Березня 2024 07:43
Інженери американської компанії оприлюднили плани створення найбільшого у світі вантажного літака WindRunner. Його габарити перевершують розміри футбольного поля, і такому літаку знадобиться злітно-посадкова смуга довжиною два кілометри.

Про це пише Bild.

За словами розробників, WindRunner може зробити революцію у відновлюваній енергетиці, транспортуючи гігантські лопаті вітряних турбін з однієї точки до іншої. Передбачається, що WindRunner буде майже на 30 метрів довшим за найбільший пасажирський повітряний літак у світі.

Величезний вантажний літак, спроєктований американською енергетичною компанією Radia, матиме довжину 108,5 метра, висоту – 24 метри, розмах крил – майже 80 метрів.

За потенційної вантажопідйомності у 80 тонн він зможе перевозити у дванадцять разів більшу вагу, ніж Boeing-747.

27 лютого 2022 року російські окупанти знищили на аеродромі у Гостомелі найбільший у світі літак Ан-225 «Мрія», який побив понад 200 світових рекордів.

Пізніше командир екіпажу транспортного літака Дмитро Антонов записав відеозвернення – він звинуватив керівництво «Антонова» у бездіяльності, внаслідок чого росіянам вдалося знищити «Мрію».

У квітні державний концерн «Укроборонпром» звільнив генректора ДП «Антонов» Сергія Бичкова.

Згодом в СБУ повідомили, що співробітники державного підприємства могли співпрацювати з російськими окупантами. СБУ встановила причетність службових осіб та керівництва ДП «Антонов».

Пресофіцер бригади швидкого реагування Нацгвардії України «Рубіж» Андрій Куліш розповів, що під час російського вторгнення бійцям Нацгвардії керівництво аеродрому заборонило зайняти оборону на території летовища.

На початку лютого 2024 року СБУ завершила розслідування про знищення «Мрії». Гендиректора та начальника підрозділу з авіабезпеки ДП «Антонов» підозрюють у діях, які призвели до захоплення аеропорту в Гостомелі, де стояв легендарний літак. Слідчі СБУ закінчили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олексій Показати IP 18 Березня 2024 07:56
Вантажопідйомність АН-225 Мрія становила 250 тонн якщо що

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus