USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Іран виплатить сім'ям загиблих у катастрофі українського Boeing по $150 тисяч

30 Грудня 2020 17:28
Уряд Ірану вирішив виплатити компенсації в розмірі 150 тисяч доларів сім’ям загиблих в катастрофі українського Boeing, збитого в січні 2020 року недалеко від Тегерана.

Про це поівдомляє ТСН з посиланням на інформаційне агентство IRNA.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні кабінету міністрів в середу, 30 грудня.

Кошти будуть виплачені родичам жертв незалежно від расової і національної приналежності, зазначає видання. Віце-президент країни з правових питань Лая Джонеді заявила, що гроші не зможуть полегшити біль сімей, які втратили рідних у цій катастрофі, але є даниною поваги до прав людини.

Напередодні президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героїв України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» членам екіпажу рейсу PS752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», які загинули внаслідок збиття літака 8 січня біля Тегерана.

Нагадаємо, вранці 8 січня в столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс «Тегеран-Київ». На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Весь екіпаж, а також два пасажири були громадянами України.

Вранці 11 січня Іран офіційно заявив, що ракета «земля-повітря» збила літак МАУ. В офіційній заяві говориться, що трагедія сталася через «людський фактор». Літак помилково прийняли за ворожий об’єкт, після того як він повернув у бік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції. Адже за кілька годин до катастрофи іранські військові обстріляли дві військові бази США на території Іраку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанин Показати IP 30 Грудня 2020 18:15
"Напередодні президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героїв України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» членам екіпажу рейсу PS752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», які загинули внаслідок збиття літака 8 січня біля Тегерана." ??? ??? ???
Анонім Показати IP 30 Грудня 2020 19:47
Чим він думав, перш ніж підписати такий Указ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus