USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Facebook заявив про хакерську атаку на 90 мільйонів акаунтів

28 Вересня 2018 23:20
Компанія Facebook заявляє, що приблизно 50 мільйонів облікових записів користувачів соціальної мережі постраждали внаслідок хакерської атаки.

Про це йдеться у блозі Facebook, повідомляє Громадське радіо.

Співробітники компанії з’ясували 25 вересня, що хакери виявили вразливість у коді функції «Переглянути як» (View As), яка дозволяє користувачам бачити, як виглядають їхні профілі для когось іншого.

Це дозволило хакерам викрасти маркери доступу до Facebook, які могли використати для входу в облікові записи. Маркери доступу є еквівалентом цифрових клавіш, які дозволяють користувачам увійти в Facebook, не вводячи щоразу пароль.

Голова відділу безпеки Facebook Гай Розен запевнив, що на даний час вжито заходів для усунення проблеми.

Компанія не знає, хто вчинив атаку. Представники Facebook звернулися до правоохоронців.

Facebook стверджує, що компанія вже відновила маркери доступу до майже 50 мільйонів акаунтів та вжила заходів для убезпечення ще 40 мільйонів акаунтів, які протягом року користувалися функцією «Переглянути як». Власники 90 мільйонів облікових записів, щодо яких вживалися заходи безпеки, отримають сповіщення у верхній частині стрічки новин.

Функцію «Переглянути як» тимчасово вимкнули.

Facebook не вперше зіштовхується з витоком даних.

Компанію Cambridge Analytica звинувачують у незаконному використанні даних 87 мільйонів користувачів Facebook під час роботи з передвиборчим штабом Дональда Трампа.

У рамках цієї справи засновник соцмережі Марк Цукерберг давав свідчення у Конгресі США, де попросив вибачення за витік даних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus