USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Госпітальні округи на Волині: ОДА шантажує депутатів недофінасуванням

30 Серпня 2017 22:27
Міністерство охорони здоров’я досі не дало відповідь щодо створення Камінь-Каширського госпітального округу.

Про це заявив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк під час постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Нагадаємо, що питання створення госпітального округу на базі Камінь-Каширської ЦРЛ неодноразово піднімалось громадськістю. Нещодавно представники району разом із народним депутатом від УКРОПу Іриною Констанкевич зустрілись із головою ОДА Володимиром Гунчиком та обговорили питання створення Камінь-Каширського госпітального округу. Ірина Констанкевич розповіла, що спілкувалась із заступником міністра охорони здоров’я Павлом Ковтонюком і він підтвердив необхідність для Волині четвертого госпітального округу.

«Разом із паном Ковтонюком ми дивились карту, брали статистику – він погодився, що справді, на півночі Волині потрібно четвертий госпітальний округ, – зауважила нардеп. – У Камінь-Каширському районі 43 населених пункти поза доступністю 60 кілометрів, у Любешівському районі – 47. І що робити тим людям, хто живе за 2 години доїзду до лікарні II рівня? Помирати в дорозі?».

Володимир Гунчик тоді погодився про необхідність госпітального округу з центром у Камінь-Каширському та пообіцяв звернутись до Міністерства охорони здоров’я щодо цього питання.

Ігор Ващенюк наголосив, що поки немає відповіді від профільного Міністерства, реалією для Волині залишаються раніше запропоновані Волинською ОДА три госпітальні округи з центрами у Нововолинську, Ковелі та Луцьку. Адже вони, як стверджує чиновник, відповідають усім необхідним вимогам.
Ігор Ващенюк
Ігор Ващенюк
Проте позиція депутатського корпусу – створити п’ять госпітальних округів, зокрема, окрім запропонованих ще Любомльський та Камінь-Каширський.

Голова медичної комісії, депутат від фракції «УКРОП» в облраді Олександр Зінчук зауважив, що загалом система госпітальних округів є недолугою для України.

«Принцип госпітальних округів запозичений із Сполучених Штатів Америки, де діє чимало благодійних фондів та існує страхова медицина. Також не варто забувати, що США витрачає на медицину із державного бюджету 18 %, тоді як у нас це і близько не так. Якщо розпочинати процедуру розподілу на округи, то потрібно це робити так, щоб для людей послуга була доступною, а не навпаки ще більше погрішила стан медичного обслуговування. Є рішення обласної ради про п’ять госпітальних округів, є думка громади і цієї позиції ми не будемо змінювати», – підкреслив Олександр Зінчук.
Олександр Зінчук
Олександр Зінчук
Необхідність госпітального округу у Любомльському районі відстоює депутат обласної ради Володимир Дибель. Він наголосив, що на території Любомльського району є два міжнародних та один міждержавний автоперехід, у літній період понад 200 тисяч туристів відвідують Шацькі озера. Тому є велика необхідність створення госпітального округу на базі ТМО Любомльського та Шацього районів.
Натомість Ігор Ващенюк апелював до членів комісії тим, що є діюча постанова Кабміну про три госпітальні округи, а недотримання її вимог депутатами може призвести до недофінансування Києвом ремонту доріг та розвитку лікарень інтенсивного лікування на Волині.

Такі заяви чиновника голова фракції «УКРОП» у Волинській облраді Вячеслав Рубльов назвав шантажем.

«З трьома госпітальними округами на Волині велика частина жителів області не зможе отримати вчасну та якісну медичну послугу. Обласна рада не просто так каже про п’ять госпітальних округів. Ми послуговуємось думкою громади. Державній владі вже пора припинити шантажувати місцеві ради та почати працювати для людей, а не проти них», – заявив Вячеслав Рубльов.
Вячеслав Рубльов
Вячеслав Рубльов
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 30 Серпня 2017 22:34
Я в шоці, милі мої брати та сестри! Шош та ОДА собі думає? А де людям лікуватися? Га?
Анонім Показати IP 30 Серпня 2017 23:01
«Разом із паном Ковтонюком ми дивились карту, брали статистику – він погодився, що справді, на півночі Волині потрібно четвертий госпітальний округ, – зауважила нардеп. – У Камінь-Каширському районі 43 населених пункти поза доступністю 60 кілометрів, у Любешівському районі – 47. І що робити тим людям, здихати тим людям, колись вчений після 2017 року не памятаю прізвища писав -людям головне робити постійно боляче, і через деякий час коли для людини роблять хочаб 10 процентів того що вона мала вчора вона буде щаслива- порошенко гунчик і компанія свого добилася перед бидлом. не робиться краще ніж було після янукоовоща , а спочатку зробилася повна ж.....па а зараз оба - депутата добивається щоб хочаб повернутися на 20% до того що було при янукоовощу, класс)))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus