USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Історія луцької родини: як сонячна дівчинка навчила вірити у добро

24 Березня 2016 19:00
Восени «сонячні діти» Волині разом із батьками відпочинуть у Буковелі. У цьому їм сприятиме Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Улянці з Луцька 10 років, вона друга дитина у сім’ї Сухачевських, мамина принцеса, водночас особлива і звичайна. Вона ж як усі діти – бажана і улюблена.

«Я її народила в 30 років. Звісно, діагноз був для мене шоком. Від інформації цієї ми відходили важко, не можу навіть передати, тому що не знала, що це таке, як з цим боротись, що робити. Жодної інформації, нічого, просто страх і все. Крім того, дитині поставили купу супутніх хвороб. У нас була вроджена катаракта обох очей і гідронефроз обох нирок. Фактично, два роки ми пролежали в лікарні», - розповідає Тетяна Сухачевська.

Зі слів жінки, найголовніше було навчитись любити свою дитину та прийняти її такою, яка вона є, адже якщо ти не приймеш, то ніхто не прийме.

«Ще коли нас із пологового перевели в перинатальний центр, прийшла лікар Тетяна Виговська. Вона подивилася Улянку і сказала, що у нас прекрасна дівчинка. І що вона гарна, що у неї залишилися всі рефлекси. Я так це пам’ятаю. Сьогодні я, згадуючи ту розмову, розумію, що вона дуже мені допомогла. Вона так сказала, і це дійсно так. Лікар розповіла, що моя донька буде ходити, говорити, вчитися, ставити багато запитань. Діти сонячні – вони класні, емоційні, добрі. Я сиджу і думаю: «Що вона говорить? Як таке може бути? Я в це не вірю!». А зараз я не тільки вірю, я це бачу і з цим живу», - розповідає мама Улянки.

Зараз Улянка навчається у третьому класі навчально-реабілітаційного центру. Клас – невеличкий, проте дуже дружний. А ще – надзвичайно патріотичний, бо любов до України – в усьому!
Єдиний в Луцьку вчитель-чоловік початкових класів Святослав Фурманюк вважає, що патріотизм – основна з наук, яку належить осягнути з дитинства.

«Це повинно бути в серці, пройти крізь душу. Якщо в душі є любов до України, почуття, то воно і буде так», - зазначив класовод 3-Б класу Святослав Фурманюк.

Для Улянки школа – то не лише навчання, але й друзі. Дівчинка вважає, що їх має бути багато. Мама Улянки тішиться, що діти у школі такі дружні.

«Взагалі, Уляна - дуже відкрита дівчинка, вона любить всіх людей, незважаючи, чи то є менші, чи це є діти, чи дорослі. Укласі всі дітки допомагають – чи портфелика зібрати, чи впаде десь ручка, чи пенал – їх покладуть на стіл. Щось навіть, якщо вона не встигає написати-записати, то дітки допомагають. Мені це дуже імпонує, я рада, що вона в тій школі навчається. Я дуже рада, що колектив педагогічний настільки поставив питання, щоб діти були виховані між собою. На це вони звертають дуже велику увагу», - каже пані Тетяна.

Улянка - старанна учениця, але окрім того, ще артистка. Ще з чотирьох років вона займається в театральній студії «Забавляночка», зараз теж активна у найрізноманітніших заходах.А ще Улянка любить подорожувати і … море. Відпочивати сім’ї доводиться нечасто. Адже, на жаль, це – дороге задоволення.

«У поліклініці дають путівки для дітей із обмеженими можливостями. Нам вдалось один раз її отримати. Дякуючи Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», ми їздимо відпочивати в Буковель. Так, Фонд допомагає нашій організації, і дітки вже знають, що вони восени поїдуть в Буковель. Підтримка неймовірна», - ділиться враженнями мама Улянки.

Допомога Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», на думку Тетяни, – приклад добра, що підкріплює віру в людей. А вчилася вірити мама Улянки таки в своєї донечки.

«Віру мені надає Уляна. Дякуючи ій ми зустрічаємо хороших людей, з якими ми просто так дружимо, в нас нема жодних зобов’язань один перед одним. Ми – щирі, відверті. Ми в одній команді, можемо підставити плече один одному», - запевняє пані Тетяна.

Ось такою вірою підкріплюється і життєве кредо сонячної, особливої принцеси: «Головне, треба жити так, щоб нікому не робити зла, бути добрими до усіх».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus