USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Історики з’ясують місце Ковеля в минулому України

5 Грудня 2008 17:52
Сьогодні у Ковелі розпочала свою роботу ХХІХ Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Минуле і сучасне Волині та Полісся: Ковель і ковельчани в історії України і Волині».
 
Тема історичної ролі Ковеля та його мешканців вибрана для вивчення і обговорення науковцями, істориками, краєзнавцями обгрунтовано і доречно. Адже  цьогоріч 24 грудня  місто та територіальна громада відзначатимуть 490-ту річницю надання Ковелю Магдебурзького права.
З вітальним словом до учасників представницького зібрання звернувся ковельський міський голова Сергій Кошарук, який, зокрема, сказав, що «надання місту Магдебурзького права стало своєрідним визнанням тих зусиль та ініціатив, направлених на розбудову та збереження міста тогочасними мешканцями, що не завважити було неможливо».
Протягом двох днів учасники конференції презентуватимуть цікаві наукові та дослідницькі напрацювання, ознайомляться з діяльністю нещодавно відкритого культурно-просвітницького центру, роботою історичного музею, відвідають виставку творчих робіт народної майстрині-вишивальниці Ніни Габрилевич.
Знаковою подією для ковельчан є представлення учнями Катериною Крайнік, Альоною Носальською, Станіславом Омельчуком та Аліною Матвійчук. поважному зібранню своїх наукових доробків з історії рідного міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus