USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ющенко вважає проект держбюджету-2009 від Тимошенко трагедією

23 Грудня 2008 14:22
Президент України Віктор Ющенко називає безвідповідальним підготовлений урядом проект бюджету на 2009 рік. Про це він повідомив, виступаючи на нараді з керівниками обласних державних адміністрацій та представниками місцевого самоврядування, де перебуває і губернатор Волині Микола Романюк. Про це повідомляють 23 грудня «Волинські Новини».
Як інформує УНІАН, Президент розкритикував запропонований урядом проект бюджету-2009. «Це трагедія, це самий безвідповідальний документ», – сказав Віктор Ющенко. При цьому він наголосив, що уряд несе пряму відповідальність за підготовлений ним проект бюджету.
Президент закликав докорінно змінити бюджетну політику. На його думку, уряд має запропонувати збалансовану бюджетну політику, а проект дежрбюджету-2009 має бути реальним.
Глава держави також заявив, що найбільший удар внаслідок запропонованої урядом бюджетної політики може бути завдано саме по регіонах. «Найбільший удар по темпах і глибині зазнають місцеві бюджети», – реконаний він. Він додав, що у разі схвалення такого варіанту бюджету, який запропонував уряд, під велику загрозу будуть поставлені міжбюджетні відносини.
Довідково:
До речі, у Верховній Раді сьогодні, 23 грудня, вже зареєстровано проект Держбюджету-2009. Його передано на розгляд Комітету ВР із питань бюджету.
А 22 грудня Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні затвердив проект державного бюджету України на 2009 рік. Уряд планував на 2009-й зростання ВВП на рівні 0,4%, інфляцію – 9,5%. Документ розраховувався, виходячи з курсу 7-7,5 гривні за долар. Глава Кабміну Юлія Тимошенко розповіла, що проект державного бюджету на 2009 рік Кабмін підготував з дефіцитом більш ніж 2% ВВП.
«Ми пропонуватимемо більше 2% дефіцит бюджету й спробуємо робити так, щоб усі гроші, які становлять дефіцит бюджету, пішли до Стабілізаційного фонду на витрати розвитку й підтримку реального сектору економіки», – сказала вона.
Прем’єрка зазначила, що бюджет наступного року буде непростим, підкресливши, що сьогодні практично весь світ входить у стан серйозної рецесії – падає рівень виробництва, скорочується ВВП.
«Кожна країна матиме важкий бюджет, і Україна також матиме важкий бюджет для виконання», – сказала глава Кібміну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 23 Грудня 2008 14:52
Це ющ трагедія.
Оглядач Показати IP 24 Грудня 2008 16:13
Слухав вчора Андрійовича, не заперечую бюджет запропонований уядом багато в чому невиправданий. В контексті цього наш гарант увесь час говорив, що понесено невиправдані трати. Але чомусь він і словом не обмовився чи виправдана така трата як майже $800 000 000 на меморіалу пам’яті жертвам Голодомору (http://observer.sd.org.ua/news.php?id=15897).Згоден, меморіал потрібен але чи такою ціною. Іноді складається враження, що наша влада більше дбає про мертвих ніж живих, це вже скидається на якусь некрофілію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus