USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Іваничівська ОТГ невдовзі матиме свого «шерифа»

16 Листопада 2019 19:53
Проєкт «Поліцейський офіцер громади» реалізовують в Іваничівський об’єднаній територіальній громаді та вже невдовзі «шериф» приступить до своїх обов’язків.

Про це оголосив голова ОТГ Федір Войтюк на засіданні сесії Іваничівської селищної ради 14 листопада, пише БУГ.

Депутати затвердили програму забезпечення особистої безпеки громадян, підтримання публічного порядку та публічної безпеки, в тому числі безпеки дорожнього руху на території Іваничівської ОТГ, а також протидії злочинності на 2019-2023 роки. Одним із напрямків діяльності та заходів з її реалізації є проєкт «Поліцейський офіцер громади».

Войтюк повідомив, що офіцер громади Володимир Семенюк проходить навчання у Львові і скоро приступить до виконання своїх обов’язків.

Івничівська ОТГ зі свого бюджету повинна забезпечити шерифа громади робочим місцем, транспортом, їх утриманням та ремонтом та іншим майном, передбаченим на виконання посадових обов’язків.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЬ – ОДНА З ПЕРШИХ, ДЕ ДІЯТИМУТЬ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ГРОМАДИ

Детальніше про офіцера громади розповів т.в.о. начальника Іваничівського відділення поліції В’ячеслав Мартинюк. Він зазначив, що Національною поліцією України проголошено принцип Community policing, згідно з яким правоохоронці, органи місцевого самоврядування та громада мають відчувати спільну відповідальність за безпеку громадян.

«Поліцейський офіцер громади є частиною усієї програми, спрямованої на реалізацію Community policing (яку прийняли на сесії селищної ради – ред.). Один поліцейський буде займатися всіма проблемами громади. Великий плюс: він не буде заступати на чергування чи конвоювання, не залучатиметься до іншої роботи, на пов’язаної з роботою в громаді, працюватиме виключно на її території», – розповів Мартинюк.

Старший капітан поліції Володимир Семенюк виграв конкурс на заміщення посади офіцера громади. Шериф перебуває в штаті поліції, але в першу чергу підпорядковується керівництву громади. Нацполіція дає йому зарплату та забезпечує формою. Громада – робочим місцем і якщо поліція надасть службовий автомобіль, то витрати на паливно-мастильні матеріали та ремонт несе бюджет громади.

Головний акцент у Національній поліції роблять на тому, що поліцейський офіцер має стати частиною громади, першим, до кого звертатимуться люди, які зіштовхнулися зі злочином чи несправедливістю. Він повинен постійно контактувати з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на підзвітній йому території, запобігати порушенням. Ще одна вимога – шериф має проживати на території громади, в якій працює, а не приїжджати звідкись.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ха-ха Показати IP 17 Листопада 2019 11:35
А звання власному поліцейському сама громада і придумує ".....Старший капітан поліції Володимир Семенюк ..."
ха ха ха Показати IP 17 Листопада 2019 14:02
в усіх громадах будуть шерифи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus