USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинь – одна з перших, де діятимуть поліцейські громади

14 Серпня 2019 11:28
Волинь – шоста область в Україні, де реалізують проєкт поліцейських офіцерів громад.

Про це розповіли під час презентації проєкту «Поліцейський офіцер громади» у конференц-залі Палацу культури міста Луцька.

Керівник регіонального офісу ІСІТАР України Джон Монтаніо наголосив, що поліцейські громади визначатимуть та викорінюватимуть проблеми, а не просто реагуватимуть на ситуацію постфактум.

«Ці поліцейські офіцери житимуть і працюватимуть у ваших громадах. Вони будуть частиною вас і розвиватимуть у собі відповідальність за благополуччя громади», – сказав Джон Монтаніо і додав, що це успішно діє в міжнародній практиці.

Заступниця голови Волинської ОДА Світлана Мишковець зазначила, що, на її думку, це найкраща реорганізація поліції. Вона додала, що відтепер питання можна буде попереджати, а не вирішувати вже нагальні проблеми.

Окрім того, посадовиця акцентувала, що діяльність офіцерів допоможе дисциплінувати громаду.

«Це дуже позитивний шлях», – сказала Світлана Мишковець і додала, що молоді неодружені офіцери дозволять дещо вирішити й демографічні проблеми регіону.
Заступник керівника виконавчого апарату – керівник справами Волинської обласної ради Дмитро Дубняк відзначив: те, що поліцейський офіцер працюватиме в кожній громаді, – це величезний позитив. Він як голова поліцейської комісії теж наголосив, що прослідкує за активним і прозорим набором кандидатів.

«Волинь потратила в список перших областей, де з’являться поліцейські офіцери громади», – звернув увагу т. в. о. керівника ГУНП у Волинській області Сергій Козак. Він висловив впевненість у тому, що цей проєкт дозволить створити безпековий простір для громадян.

«У колег-поліцейських щодо офіцерів громад ніяких скептичних настроїв у нас не буде», – пообіцяв Сергій Козак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 14 Серпня 2019 11:43
як тільки зміна влади в Україні так є "діжурна" організація для нових рехворм, це була міліція а зараз поліція. А що в державі більше не має кого реформувати? були дільничні, придумали шерифів, зараз громад. В чому полягає реформа? Як завжди у зміні вивіски і назві. А де Закони, забезпечення їх діяльності. Це нагадує початок 90 років коли понабирали дільничих в кожне село, перевели їх на місцевий бюджет в оезультаті сільськи Ради не мали чим платити зарплату, порозганяли. Це щось подібне повторюється.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus