USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

З травня лучани отримуватимуть єдиний рахунок із QR-кодом за тепло, воду і вивіз сміття

22 Квітня 2021 14:27
Уже з наступного місяця лучани отримуватимуть один рахунок за спожиті тепло, гарячу та холодну воду, вивіз сміття.

Про це йшлося 22 квітня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Нагадаємо, на початку квітня виконком розглянув питання Про інформаційне забезпечення єдиної системи обліку оплати за житлово-комунальні послуги. Тому незабаром лучани отримуватимуть єдиний рахунок за послуги «Луцьктепла», «Луцькводоканала», «Луцькспецкомунтранса».

Директор Муніципального сервісного центру Денис Бутолін розповів, що завдяки зведеній квитанції вдасться робити перехресні звірки щодо відповідності кількості прописаних людей у помешканні до кількості тих, хто реально там проживає, адже вартість послуг цих трьох підприємств напряму залежить від кількості зареєстрованих осіб.

Також ідеться про можливість електронного листування в особистому кабінеті, можливість нарахування пені, розширення географії пунктів прийому платежів на всі наявні системи, зокрема термінали.

«Одна з ключових переваг – споживач зможе в одному місці, в одному кабінеті або в мобільному додатку подати показники всіх лічильників, тобто електроенергії, газу, гарячої та холодної води. Також запровадження нової системи призведе до зменшення витрат комунальних підприємств і департаменту соціальної політики, які користуються платними послугами щодо даних по прописці і боргах. Хоча веденням реєстру прописки займається департамент міської ради, а остання є засновником комунального підприємства, тому дані можна брати напряму (це було рішенням виконкому)», – зазначив Денис Бутолін.

Як акцентував, не всі споживачі користуються електронними сервісами, тому їм потрібно все пояснити на папері.

«Ми хочемо друкувати єдиний паперовий рахунок із QR-кодом, у якому все буде розписано. Ми хочемо в майбутньому залучити також енергетиків і газовиків, – сказав він. – Також в особистому кабінеті буде можливість оплатити послуги садочку, штрафи від муніципальної варти, бюджетні платежі».

Нововведення збільшить рівень оплати, зменшить дебіторську заборгованість, збільшить поінформованість населення і дозволить стандартизувати роботу комунальних підприємств.

За словами Дениса Бутоліна, у споживачів не виникатиме жодних труднощів, адже фінансові установи вже поінформовані про зміни. Прийшовши, наприклад, до банку, аби оплатити комунальні послуги, споживачу буде достатньо назвати свою адресу.

Єдину квитанцію за послуги «Луцьктепла», «Луцькводоканала», «Луцькспецкомунтранса» лучани отримуватимуть уже з 1 травня.

Директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк додав, що комунальні підприємства вже давно працювали над єдиною квитанцією, аби зекономити витрати на друк рахунків. Як наголосив, нововведення повністю відповідає чинному законодавству.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 22 Квітня 2021 14:47
"Як наголосив, нововведення повністю відповідає чинному законодавству". БРЕХНЯ. кожен із надавачів послуг є окремим субєктом госоподарювання, взаємовідносини споживачів з ними регулюються різними нормативно-правовими актами. спроба звалити це все в одну купу - це спосіб закаламутити воду, в якій, як відомо, легше рибку ловити, тобто крутити наперстки і обманювати людей
Саша Показати IP 22 Квітня 2021 16:41
тут i так з кожним днем все гiрше по ковиду i по економiцi, а тут ще цi покращення. як вже задовбали!!!
Ігор луцький Показати IP 22 Квітня 2021 17:10
Нововведення збільшить рівень оплати....прочитав і думаю,невже вони в це реально вірять?
Отакої Показати IP 22 Квітня 2021 17:26
Ніяка ваша "прописка" не має впливати на тарифи,окрім вивезення сміття,бо на все має бути облік.Де він?Займіться справами,а не кодами,"покращуни...
Правда Показати IP 22 Квітня 2021 17:31
"Что бы такое делать,что бы ничего не делать,начальником могу быть..."Труби міняйте,вони не іржаві,вони гнилі.Сміття вже посортували,тепер ще коду тільки не має.
абориген Показати IP 26 Квітня 2021 00:02
Багато слів, а зміст не спостерігається.Тут інколи і окремим рядком не розбереш за що деякі служби гроші деруть, а коли все єдиним рахунком??? Що вони хочуть економити таким чином? Папір, на якому друкують квитанції?, так вона(квитанція) і так малесенька, пів сторінки займає.., інтернет-простір, бо один кабінет, а не декілька? Крута економія! Людей, до речі, і не повідомили, і не ознайомили, і не запитали...
Анонім Показати IP 26 Квітня 2021 15:38
"За словами Дениса Бутоліна, у споживачів не виникатиме жодних труднощів, адже фінансові установи вже поінформовані про зміни. Прийшовши, наприклад, до банку, аби оплатити комунальні послуги, споживачу буде достатньо назвати свою адресу"...а хіба зараз не одна квитанція? ми і так називаємо свою адресу прийшовши до банку/до пошти...а претензії щодо якості послуг теж ОДНИМ листом писати одразу до всіх постачальників

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus