USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Луцьктепло» і «Луцькспецкомунтранс» отримають 4,5 млн на купівлю техніки

15 Грудня 2021 13:41
Уряд розподілив субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток комунальної інфраструктури. Серед підприємств, яким виділили гроші – три волинських, два з яких у Луцьку.

Рішення про розподіл субвенції Кабмін затвердив 13 грудня.

Зокрема, Волинській області передбачено 4,812 мільйона гривень: 316 тисяч для Ратнівського виробничого управління житлово-комунального господарства, 3,975 мільйона для КП «Луцькспецкомунтранс» та 521,5 тисячі для КП «Луцьктепло».

Нагадаємо, у серпні Кабмін затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток комунальної інфраструктури, у тому числі на придбання комунальної техніки. Субвенцію планували надати підприємствам на здійснення авансового платежу за договором фінансового лізингу. Тож луцькі комунальні підприємства розраховували отримати ці кошти. Для цього рішеннями сесії внесли зміни у відповідні програми розвитку комунальних підприємств та дали дозвіл на укладання договорів фінансового лізингу.

Як повідомлялося раніше, «Луцьктепло» планувало таким чином придбати аварійний автомобіль та екскаватор-навантажувач. А підприємство «Луцькспецкомунтранс» хотіло закупити техніку з перевезення великих контейнерів для великогабаритних відходів. Також на ці кошти сподівалось і КП «Луцькводоканал», проте у розподілі його немає.

До слова, максимальний обсяг субвенції, яку міг отримати місцевий бюджет відповідно до урядової постанови, становив 30 мільйонів гривень. Проте волинські громади таких ресурсів не отримали. Найбільше виділили коштів для комунальних підприємств Маріупольської та Чернігівської міських громад – по 15,3 та 16,7 мільйона гривень відповідно. Усього згаданим розпорядженням між комунальними підприємствами громад України розподілили 99,8 мільйона гривень.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus