USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Із організаторів оборудок на ДП «Волиньвугілля» знімуть кримінал

26 Січня 2016 10:33
Підприємство вугільної галузі Волині відшкодувало державі понад 1,5 мільйона гривень завданих збитків.

У зв’язку з повним відшкодуванням завданих державі збитків кримінальне провадження відносно посадовців підприємства вугільної галузі

спрямовано прокурором до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності, - інформує оперативне управління ГУ ДФС у Волинській області.

Нагадаємо, у квітні минулого року правоохоронці виявили безпідставну реалізацію посадовими особами ДП «Волиньвугілля» вугільної продукції за заниженою вартістю. Як розповідав прокурор області Дмитро Чепіжак, під час прес-конференції у квітні, в результаті таких дій підприємство недоотримало коштів в сумі 4 мільйони гривень. Працівники Нововолинського міськвідділу відкрили відповідне кримінальне провадження.

В ГУ ДФС Волині констатують, що власне факт повернення державі «прихованих» у вигляді несплачених податків коштів – свідчення якісної роботи оперативників та ефективних слідчих процедур, проведених слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області.

Саме своєчасне виявлення фінансово-господарських операцій з суб’єктами господарювання, що мають ознаки «фіктивності», які практикували посадові особи цього підприємства у 2014 році, стало підставою для написання акту документальної перевірки та встановлення реальної суми завданих державі збитків. За результатами проведення перевірки підприємству донараховано більше 1 мільйона гривень раніше не сплачених податків.

Згодом слідчі фінансових розслідувань ГУ ДФС Волині у рамках розслідування кримінального провадження за ознаками частини 1 статті 212 Кримінального кодексу України обґрунтовано довели причетність посадовців підприємства до сумнівних оборудок з державою.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЕКС-ДИРЕКТОРА «ВОЛИНЬВУГІЛЛЯ» ЗАСУДИЛИ ДО 5 РОКІВ

Нагадаємо, що відповідно до частини 4 статті 212 Кримінального кодексу України у випадку відшкодування завданих державі збитків посадові особи – порушники звільняються від кримінальної відповідальності за рішенням суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВВ Показати IP 26 Січня 2016 11:53
Вбив людину, заплатив - ти вільний...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus