USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Із «соціальних» грошей Луцька даватимуть кошти громадським організаціям

10 Березня 2015 07:00
Новий Порядок надання фінансової підтримки громадським організаціям Луцька передбачає механізм, який розширює фінансування активістів з міської казни. Гроші виділятимуть в рамках Комплексної міської програми соціального захисту населення на 2011-2015 роки.

Під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради такий Порядок ухвалили більшістю голосів.

Згідно із Порядком надання фінансової підтримки громадським організаціям, отримати бюджетні кошти мають право ті об’єднання, які поширюють свою діяльність лише на території міста Луцька.

Для отримання бюджетних коштів громадські організації повинні звернутися до міського голови з відповідною заявою.

До заяви необхідно додати:
1. Копію статуту (положення) громадської організації;
2. Копію свідоцтва про реєстрацію громадської організації;
3. Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;
4. Копію довідки про взяття громадської організації на облік у державній податковій інспекції;
5. Звіт про використання бюджетних коштів за три квартали поточного року (у разі їх отримання громадською організацією);
6. Напрями використання бюджетних коштів, затверджені загальними зборами громадської організації, підписані керівником та засвідчені печаткою громадської організації за формою.

Відповідно до нового Порядку надання фінансової підтримки громадським організаціям, матеріальний еквівалент розширив свої можливості. Тепер кошти бюджету міста використовуються громадською організацією для:

1. Проведення зборів, зустрічей, конференцій, навчальних семінарів, стажування, засідань за «круглими столами», спеціалізованих фестивалів, концертів, спортивних змагань, свят, вечорів відпочинку, конкурсів за участю творчих колективів об’єднань громадян, інвалідів, ветеранів, жертв нацистських переслідувань на території України та участі представників громадських організацій в аналогічних міжнародних заходах.

2. Сприяння розвитку художньої самодіяльності, фізичної культури серед інвалідів, ветеранів та жертв нацистських переслідувань.

3. Оплати, але не більше 20 відсотків від загального обсягу виділених громадській організації бюджетних коштів: послуг за оренду приміщень, за користування послугами поштового зв’язку, поточного ремонту інвентарю та приміщень, які вони орендують.

4. Оплати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) в межах соціальних норм житла, послуг за користування телефоном у приміщеннях, які вони займають.

5. Придбання книжок, підручників, довідників, брошур, інформаційних листівок, зокрема, шрифтом Брайля, спеціалізованими мовами та озвучених, а також газет і журналів з питань соціального захисту інвалідів, ветеранів, жертв нацистських переслідувань;

6. Придбання канцелярських виробів;

7. Матеріального заохочення працівників організації в обсязі, що не перевищує 35 відсотків загального обсягу виділених громадській організації бюджетних коштів.

8. Проведення заходів соціального спрямування з нагоди визначних дат, проведення зборів, конференцій, семінарів відповідно до мети діяльності громадської організації.

Як пояснюють чиновники Луцькради, ухвала нового Порядку була вимогою часу, адже попереднім Порядком передбачалося фінансування лише статутної діяльності міських громадських організацій ветеранів, інвалідів та жертв нацистських переслідувань, згідно зі статтею 20 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», статтею 13 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» та статтями 6-5 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань». Відповідно, впродовж кількох років до Луцької міської ради та департаменту соціальної політики надходили звернення від громадських організацій міста з проханням надати фінансову підтримку на проведення заходів соціального спрямування з нагоди визначних дат, проведення зборів, конференцій, семінарів. Що громадські активісти й отримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Дончанин Показати IP 10 Березня 2015 07:15
А что, у вас все социальные программы, т.е. поддержка малообеспеченных, финансируется с перевыполнением, что за их счет можно финансировать всякие общественные организации, в том числе и тех, кто довел страну до такого состояния?
лучани до Дончанин Показати IP 10 Березня 2015 08:00
згинь путлєровська шавка.
Дончанин до лучани Показати IP 10 Березня 2015 09:38
Тебя взбесило то, что я указал на то, что "волонтерів" будут финансировать за счет бесплатных обедов для школьников?
лучани до Дончанин Показати IP 10 Березня 2015 09:48
Школярі не будуть мати безплатних обідів, бо шизофренік Путлєр напав на Україну. Тепер всі кошти йдуть на армію,яка має вичистити фашистську нечисть з Донбасу та Криму. А ти,мразь, помагаєш своїми висерами на форумах.
Дончанин до лучани Показати IP 10 Березня 2015 09:51
Школярі не будуть мати безплатних обідів, бо вы легли под обамку, предав и продав (за печенюшки) свою страну. Или будешь спориться по поводу того, что на майдане скакали под русофобскими лозунгами?
Анонім до Дончанин Показати IP 10 Березня 2015 09:54
пособі судиш, фашистський холуй.
Анонім до Анонім Показати IP 10 Березня 2015 12:32
О_о это интересная тема, доклад по преступлениям сшп военных на базе в Окинаве занял 1500 стр.(убийства, изнасилования, кражи)
Фанат до Дончанин Показати IP 23 Березня 2015 23:53
Який ти дончанин, якщо ти офісний трольчанин
Фанат Показати IP 23 Березня 2015 23:54
Ти такий дончанин як я луганчанин

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus