USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Ізмаїлу через масове отруєння загрожує епідемія гепатиту А

22 Червня 2016 08:34
Ще двадцять ізмаїльців протягом вівторка звернулися по допомогу лікарів. Загальна кількість отруєних сягнула вже 480 чоловік, - ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

В лікарнях із них дві сотні. Карантин в Ізмаїлі подовжили ще на тиждень. Фахівці повторно візьмуть аналізи ґрунту, води та продуктів, щоб відстежити динаміку епідеміологічної ситуації. Комунальники досі чекають на дозвіл санлікарів почати промивання водогону концентрованим хлором. На час обробки питну воду містянам підвозитимуть централізовано. А для лікарень та соціально незахищених громадян закуплять бутильовану воду. Ситуацію в Ізмаїлі мають проаналізувати інші міста. Особливо ті, де також існує імовірність підтоплень і потрапляння нечистот до водогонів.

На урядовій нараді представники Мінохорони здоров'я та санепідслужби спрогнозували, що в Ізмаїлі ще може бути невелике зростання захворюваності. "Через довгий інкубаційний період, який складає три тижні, можна ще очікувати підвищення захворюваності на вірусний гепатит А. Тому ми не складаємо руки і говоримо про локалізацію спалаху, але про ліквідацію говорити рано", - наголосив голова санепідемслужби Святослав Протас. Раніше в МОЗ назвали причину масового отруєння в Ізмаїлі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus