USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кабмін Британії схвалив угоду щодо Brexit

14 Листопада 2018 23:11
Британський кабінет міністрів схвалив проект договору про вихід Великобританії з ЄС, напередодні узгоджений представниками Лондона і Брюсселя.

Про це ввечері в середу, 14 листопада, заявила прем'єр-міністр країни Тереза Мей після багатогодинного засідання уряду, присвяченого цьому питанню, пише DW.

Обговорення угоди тривало п'ять годин.

«Кабінет спільно вирішив, що уряд має підтримати угоду про вихід», - сказала вона журналістам.

У той же час ряд британських ЗМІ під час засідання кабінету міністрів повідомили, що в Консервативній партії розглядають можливість винесення в парламенті питання про недовіру Терезі Мей.

«Високопоставлений представник консерваторів повідомив мені, що невдоволення серед прихильників «Брекзиту» таке велике, що вже в четвер воно може вилитися в голосування про недовіру», - повідомила в Twitter увечері в середу журналістка BBC Лора Кюнсберг.

З британської точки зору мова йде не тільки про договір щодо «Брекзиту». Але і про долю уряду Терези Мей. Найбільше невдоволення у британських прихильників виходу з ЄС викликає пасаж про те, яким чином планується уникнути контролю на кордоні члена ЄС Ірландії з британської Північною Ірландією. Обидві сторони хочуть зберегти прозорість цієї межі після «Брекзита» для громадян, а також товарів і послуг, але поки не виробили відповідного рішення.

Великобританія вийде зі складу Євросоюзу 29 березня 2019 року. Після цього настане перехідний період, який триватиме до 31 грудня 2020 року.

Британці висловилися за вихід країни зі складу ЄС на референдумі в червні 2016 року, підтримавши його 52 відсотками голосів. Опозиційні британські політики, налаштовані проєвропейськи, вимагають провести повторний референдум, посилаючись на те, що багато британців в 2016 році не усвідомлювали всіх наслідків свого рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 14 Листопада 2018 23:29
Слава Богу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus