USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Кабмін на місяць впровадив віялові відключення електроенергії

16 Лютого 2017 11:22
Надзвичайні заходи в електроенергетиці, рішення про введення яких було прийнято на екстреному засіданні уряду 15 лютого, набирають чинності 17 лютого строком на один місяць. Про це йдеться в розпорядженні уряду № 103, опублікованому на веб-порталі Кабміну, повідомляє УНІАН.

Влада пояснює, що це рішення про введення надзвичайних заходів було прийнято у зв'язку з "блокуванням вантажних перевезень енергетичного вугілля антрацитної групи і з метою забезпечення надійної, стабільної роботи об'єднаної енергетичної системи України, запобігання виникнення дисбалансу між виробництвом і споживанням електричної енергії".

Натомість експерти вважають, що влада виступає проти енергетичної блокади окупованих територій через те, що боїться втратити мільярдні прибутки від торгівлі з ОРДЛО ("окремі райони Донецької та Луганської областей", термін зустрічається в Мінських угодах 12.02.2015 року, – ред.). Так, тіньові прибутки наближених до влади олігархів та їхніх покровителів від продажу вугілля Україні за цифровою формулою «Роттердам+» становить 6,3 мільярда гривень щороку. ІНФОГРАФІКА

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗМІ ОПУБЛІКУВАЛИ ПРІЗВИЩА ДЕПУТАТІВ, ЯКІ ВИМАГАЮТЬ РОЗІГНАТИ АКТИВІСТІВ БЛОКАДИ ОРДЛО

Розпорядження Кабміну набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та діє протягом місяця, - сказано в документі.

У ньому також підкреслюється, що державний енергохолдинг " Укренерго "виходячи з наявних запасів палива для виробництва електричної енергії повинен визначити допустимий рівень зниження резерву енергогенеруючих потужностей, встановити вимоги до складу обладнання теплових електростанцій енергогенеруючих компаній, а також використовувати у разі необхідності та за погодженням з Міністерством енергетики та вугільної промисловості графіки погодинного відключення електроенергії і графіки аварійного відключення електроенергії.

Держпідприємству "Енергоринок" розробити графіки навантаження енергосистеми України з урахуванням вимог "Укренерго".

Атомному держхолдингу "Енергоатом" також належить дотримуватися графіків навантаження енергосистеми України, забезпечити проведення технічного обслуговування обладнання атомних електростанцій, пов'язаного з необхідністю часткового розвантаження одиничних енергоблоків атомних електростанцій у вихідні або святкові дні.

Як повідомляє Радіо Свобода, з початком дії надзвичайного стану в енергетиці на Запорізькій АЕС вимкнули один енергоблок.

Нагадаємо, рішення про введення надзвичайних заходів на ринку електричної енергії було розроблено Міністерством енергетики та вугільної промисловості України і представлено в ході засідання Антикризового енергетичного штабу в понеділок, 13 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Петюня Показати IP 16 Лютого 2017 11:37
Собі все вистачає для розкішного життя!!! А людям все відключають розказує вчора Розенко що немає коштів на підвищення пенсій пенсіонерам а от владцям чиновникам і Міністрам по 50-90 тис Суддям є і тільки простим громадянам немає. Якщо не можете дати пенсії роботи зарплати і світло то забирайтесь з тих крісел і біжіть в Європу а не людям казки розказують в самих декларації в міліонах а люди бідніють і бідніють
Анонім Показати IP 16 Лютого 2017 11:40
Навіщо на Запоріжський АЕС відключили один ректор. Мотивуючи це плановим ремонтом. Шантаж народу. Розблокуйте залізничні колії Донбасу. Бо ми всіх відключимо. **
Fks Показати IP 16 Лютого 2017 12:23
НЕспроможні забезпечити людей світлом і соціальними стандартами -звільняйтесь негайно поки з кріслами не повиносили. Самі зажираються а людям кажуть нема нема і нема. Якби ув контроль корупціонерів не прикривали а садили в тюрми то так не було б. А то самі дивлячись декларації порозкрадали і повивозили за кордон і своїм родичям дітям а ми зараз маемо на заробітки їхати кордони відкривають щоб в тій Європі тільки хвороб і інфекцій більше буде
777 Показати IP 16 Лютого 2017 13:00
Енергетики як були під@расами, так і будуть ними, допоки у них не з"являться конкуренти
ytyut Показати IP 16 Лютого 2017 17:42
uytutu
kep4ek Показати IP 16 Лютого 2017 17:43
ot gad бач як їм бабло защемили то вони бистро надзвичайний стан ввели а як АТО то три роки нічого зробити не можна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus