USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українців закликають обмежити споживання електрики ввечері – це зменшить потребу у відключеннях

10 Жовтня 2022 15:43
Влада закликала українців обмежити споживання електроенергії з 17:00 до 22:00 в пікові години навантаження.

Про це повідомили голова енергетичного комітету ВРУ Андрій Герус, заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, передає ЕП.

«Росіяни продовжують тероризм. Застосовують авіацію та величезну кількість ракет по об'єктах критичної інфраструктури задля знищення енергозабезпечення країни! Вже однозначно зрозуміло, що чимала частина ракет влучила в енергосистеми різних міст.

Під прицілом енергообʼєкти від Львова до Запоріжжя, Київщини, Хмельниччини, Дніпра і Вінниці, Франківщини, Сумщини, Харківщини, Житормирщини, Кіровоградщини, загалом весь південь.

Це може вплинути на стабільність енергозабезпечення, тому потрібно бути готовими до наслідків таких обстрілів аж до віялових відключень. Наприклад, лише в Київській області ППО збила шість ракет, але є потрапляння в ТЕЦ», – зазначив Тимошенко.

Читати ще: Шмигаль повідомив, скільки інфраструктурних об’єктів України окупанти пошкодили за ранок

З його слів, профільні служби докладають усіх зусиль, щоб якомога швидше ліквідувати наслідки обстрілів.

«Унаслідок сьогоднішнього обстрілу переконливо просимо всіх, за можливості, сьогодні з 17:00 до 22:00 обмежити споживання електроенергії. Це допоможе пройти критичні навантаження наших електромереж», – написав Тимошенко.

«Це буде один із найскладніших вечорів для української енергетики, – написав Герус. – У деяких регіонах тимчасово відсутня електроенергія, а у деяких введено графіки аварійних відключень (так звані віялові відключення)».

Він пояснив, що вечірній пік споживання пов’язаний із споживанням домогосподарств. Відтак використання меншої кількості електроенергії «суттєво допоможе енергосистемі та зменшить потребу у аварійних відключеннях».

Герус навів перелік найбільш енерговитратних приладів: електрообігрівачі, бойлери, електроплита,

мікрохвильова піч, пральна машина, електрична духова шафа, електрочайник (кавоварка), праска, посудомийна машина, кондиціонер, зарядні пристрої, пилосмок, комп’ютер та телевізор.

Наразі у Київській області та самій столиці внаслідок російських обстрілів застосовують графіки аварійного відключення електропостачання, тобто віялові відключення. Про це повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.

«Частково обмежене електропостачання промисловим клієнтам та частині побутових клієнтів Києва та всієї області», – заявив він.

За його словами, енергетики разом з рятувальними службами роблять все необхідне, щоб максимально швидко відновити нормальну роботу енергосистеми.

Київводоканал працює в центрі столиці над ліквідацією пошкодженої водопровідної мережі. Але тиск у мережі вже нормалізували і споживачам забезпечено водопостачання.

Також повідомляють , що 90% Львова – без електропостачання, трамваї і тролейбуси не курсують. Крім цього, у місті відсутнє подавання подача гарячої води. Через резервне живлення подають холодну воду.

«Також труднощі зі стільниковим зв’язком. На контакті з мобільними операторами», – додали у міськраді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus