USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Кабмін підвищив тарифи на доставку пенсій «Укрпоштою»

1 Квітня 2021 15:01
Кабмін встановив новий тариф на доставку пенсій та грошових допомог державною «Укрпоштою». З 1 квітня він зросте до 2,65% від суми виплати в селах (раніше становив 2,3%) і до 1,3% у містах (був 1,15%).

Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури, передає Громадське.

Очільник міністерства Владислав Криклій переконує, що нинішні тарифи не покривають фактичні витрати компанії, необхідні для надання цих послуг.

«Це дозволить «Укрпошті» забезпечити своєчасну доставку пенсій, а також зберегти робочі місця для 10 тисяч листонош», – каже міністр про підвищення тарифів.

За його словами, нині «Укрпошта» обслуговує 3,5 млн пенсіонерів, які отримують пенсії готівкою вдома. Вони проживають у селах, селищах і містах, де немає жодного відділення банку чи банкомату. Усього по Україні таких населених пунктів понад 27 тисяч, і в них проживає приблизно 13 млн людей.

Криклій каже, що таке підвищення тарифу було компромісним рішенням «Укрпошти», Міністерства інфраструктури та Міністерства соціальної політики.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики планувало 31 березня внести проєкт постанови про переведення з 1 вересня 2021 року виплат на карти пенсіонерів, крім інвалідів першої групи, які не ходять, і тим, кому більше 80 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Думка Показати IP 1 Квітня 2021 16:27
Укрпошта дожилась! Получається,що 10000 листонош надають 1 послугу - доставка пенсії. І все. Жахливо і соромно за бездарних менеджерів державної компанії. І ще більше дивує те, що цей бред покривається з верхів керівництва. А де ж розвиток компанії ???
Наталка до Думка Показати IP 1 Квітня 2021 22:19
Укрпошта з 2019 року перестала бути державною, а за підсумками 2020 року Укрпошта отримала чистий прибуток у 184,5 млн гривень
Пенсіонер Показати IP 1 Квітня 2021 16:42
Пошта працює жахливо. Газети приносять через тиждень, листи - через півмісяця. А навіщо їх носити, якщо прибуток копійчаний. Дивуюся з Пенсійного фонду України. Невже за такі гроші він не може взяти цю послугу на себе. Закупити кілька машин, забезпечити охороною.. Вийде дешевше і безпечніше. Укрпошта стає незрозумілою організацією, яка шантажує Пенсійний фонд і усю державу. . .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus