USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кабмін повністю скасував регулювання цін на продукти

8 Червня 2017 16:58
Кабмін повністю скасував держрегулювання цін на продукти харчування.

Про це йдеться в постанові Кабміну №394 від 7 червня. Воно вступає в силу з 1 липня 2017 року, повідомляє Кореспондент.

Головна мета постанови - зниження адмінтиску на бізнес, усунення надмірного втручання держави в економічні процеси, розвиток конкуренції.

У Кабміні прогнозують, що таке рішення спростить процедуру зміни цін в залежності від цінових коливань ринку, що дозволить виробникам швидше реагувати на зміни кон'юнктури.

Як сказано в постанові, скасування поширюється на граничні торговельні надбавки до оптової ціни виробника на борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину і м'ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі не вище 15%. Також це стосується граничних рівнів рентабельності і торгівельних надбавок на дитяче харчування, граничних розмірів плати за послуги, що надаються на торговельних об'єктах, на ринках з продажу продовольчих і непродовольчих товарів, граничного рівня цін, нормативів рентабельності (у розмірі не вище 20%) за надання в оренду торгових приміщень (площ), торговельно-технологічного і/або холодильного устаткування на торговельних об'єктах, на ринках з продажу продовольчих і непродовольчих товарів.

Нагадаємо, з 1 жовтня Кабмін відміняв держрегулювання цін на продукти в тестовому режимі на три місяці. Протягом цього часу ціни, які регулювалися, росли не більше, ніж зазвичай.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 8 Червня 2017 19:14
Януковичу такое и не снилось! Вот как надо поступать со свободолюбивым европейским народом. Гройсман и Супрун (со своим планом геноцида под названием медреформа) закончат дело, начатое Порошенко и таки зарежут курицу, несущую золотые яйца.
Анонім Показати IP 8 Червня 2017 20:43
так у нас і так ціни як у польщі, а зарплати як в гондурасі
Волинянка Показати IP 9 Червня 2017 08:07
Чого крекчете це диктують ціни ті хто плаче, підприємці купують у сг виробників а на ринку та прилавках 200 % накрутка може пора за цих доброчестивих взятись хоча воги і самі між собою розділ влади на ринку зроблять ЗАЗДРІСТЬ до чужих грошей породжує ЗВІРЯЧІ ІНСТИНКТИ це природа складу думки людини ,доказ цьому чути в кримінальних новиах ЩОДНЯ НЕБЕРИ БАГАТО БО НЕДОНЕСЕШ
АН Показати IP 9 Червня 2017 09:56
гарант дав добро братам-олігархам на дерибан.: "Здирайте у три шкури з дурних українців. поки можна !!!!!"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus