USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі депутати хочуть знову заблокувати рішення про бойкот російських товарів

21 Травня 2015 17:23
Вдруге на розгляд обранців вноситимуть проект рішення громадської організації "Бойкот" про припинення реалізації товарів, які виробляються суб’єктами господарювання Російської Федерації, проте дехто з депутатів вже оголошує про те, що не підтримуватиме його.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 21 травня.

Так, депутат Богдан Шиба зазначив, що під час минулого пленарного засідання не вистачило голосів на підтримку проекту рішення через «якісь міркування» депутатів. Відтак, він просить підтримати рекомендацію усім підприємцям та підприємствам міста відмовитися від реалізації, товарів, робіт та послуг, що виробляються, надаються, виконуються суб’єктами господарювання Російської Федерації. Він наголосив, що подальша торгівля з РФ є підтримкою агресії Росії проти України.

Його підтримав голова комісії Юрій Вега, зауваживши, що російські товари не є критично незамінними, а кожна копійка за російський товар – це копійка за кулю, якою вбивають наших вояків.

Своєю чергою, депутат Роман Романюк вважає, що проект рішення дозволяє «піаритися певним особам», які наполягають на розгляді питання. Він нагадав, що у лютому ухвалили рішення, в якому більш обширно розписані моменти щодо реалізації російських товарів. Отже, він оголосив , що не підтримуватиме проект рішення та просив зняти його з розгляду.

Натомість Богдан Шиба звернув увагу на те, що після ухвалення рішення, про яке говорив Роман Романюк, російських товарів у Луцьку не поменшало, а у супермаркетах навіть забувають маркувати їх прапорцями РФ.

Нагадаємо, 29 лютого підприємців Луцька зобов'язали маркувати товари російського походження, щоб лучани не субсидували країну-агресора.
Отже, зі слів Богдана Шиби, такі рішення потрібно ухвалювати, якщо доведеться, навіть кожної сесії, закликаючи до патріотизму підприємців.

Члени комісії підтримали проект рішення.

До слова, вчора, 20 травня, Кабінет міністрів України вирішив припинити дію угоди про військово-технічне співробітництво з Росією від 26 травня 1993 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
єконоіст Показати IP 21 Травня 2015 19:21
Пане ФИБА, А ВИ ЗАПРОПОНУЙТЕ КРАЩЕ КУДИ НАШИ ТОВАРИ ЗБУВАТИ. А то наша єкономіка вже перейшла межу плінтуса. Тільки раша і брала нашу хрень. Настане день коли із- за таких горе ПУПУЛІСТІВ, СКОРО НЕ БУДЕ ЗА ЩО СОЛДАТУ КУЛІ КУПУВАТИ. а ВИ ЯК ЗАВЖДИ В КУЩІ. Ви спробуйте себу двірник.м, там більше користі для ГРОМАДИ.
вовк до єконоіст Показати IP 21 Травня 2015 19:36
видати Шибі вітчизняну мітлу машини заправляти патріотичною водою з СТИРУ а не ка
Анонім до єконоіст Показати IP 21 Травня 2015 22:21
шиба скільки грошей вкрав будучи на посту мера, навішав на місто кредитів, а тепер ще с**а тут піариться на війні. він давно вже має сидіти у вязниці за свої злочини. і за розкрадання державного/комунального майна в особливо крупних розмірах і за ДТП із смертельним наслідком. - тоді він відмазався/відкупився при злочинній владі януковича.
Анонім до Анонім Показати IP 21 Травня 2015 22:53
а при нынешней - не отмазался бы?
Ірина Показати IP 21 Травня 2015 19:48
Скоти (депутати, ті, що хочуть заблокувати).
111111 до Ірина Показати IP 21 Травня 2015 20:51
А хто тоді , які хочуть далі купуваті товарі в країні-агресора ??????
Держдеп Показати IP 21 Травня 2015 21:24
Ватники у вишиванках це ще гірше чим просто ватники!!!
вовк до Держдеп Показати IP 21 Травня 2015 21:30
а шибануті у вишиванках ?
Анонім до Держдеп Показати IP 22 Травня 2015 11:53
Вишиватники
монах Ієронім Показати IP 22 Травня 2015 07:27
Шиба боргами відкинув розвиток міста на 20 років, знищив лізингом фінансову систему ЛПЕ, а сьогодні присутній в кожному "проекті", який працює проти Романюка. Шибі за всі гріхи треба прийняти постриг і відмолювати їх до тризни.
Анонім Показати IP 22 Травня 2015 08:46
Шибі просто треба набити анфас і профіль і заборонити переступати поріг мерії.
Яринка Показати IP 22 Травня 2015 10:23
Шановний пане Шиба!Може ви того не знаєте ,але практично всі нафтопродукти ми отримуємо з Росії).Отже легковушки,автобуси,жд транспорт практично всі рухаються на російському бензині і дизпаливі(і напевно ваше авто теж:).Також 90% ядерних стрижнів для наших атомних станцій(та комплектуючі до атомних реакторів) що виробляють майже 80% електроенергії в нашій державі постачається з Росії.Газ на 79% до нас зараз іде з Росії.Каучук для нашого заводу Росава(виробляють шини для машин) теж іде з Росії(бо найдешевший).І цей список можна продовжувати і продовжувати.Пане Шиба в нас зараз і так дуже важке економічне становище,а ви і такі як ви його роблять ще гіршим.Ви вже довели до "ручки" наше місто коли були мером і зараз напевно його взагалі хочете знищити?Є вороги яких бачиш і з ними можна боротися, а ви і такі як ви ворог який розвалює нашу державу зсередини.Чим гірше в державі тим краще для вас і ваших дружків.
Анонім до Яринка Показати IP 22 Травня 2015 11:25
Він один з тих, хто виконує завдання своїх хазяїв - укусити Россію, не зважаючи на те, що при цьому знищується Україна.
Анонім до Анонім Показати IP 22 Травня 2015 12:39
Нащо кусати бєшенного пса? Не простіше не мати з Рашкою справи?
11 Показати IP 22 Травня 2015 11:41
шиба, вега, го бойкот....це дійсно гнилі піарщики бо використовують ситуацію в державі для свого піару.....при чім тут окупанти до російських товарів.....
Анонім Показати IP 22 Травня 2015 12:38
Хто купує це російське гавно? Що таке є російського виробництва, що без нього помремо? Плаття Кіри Пластініної, взуття Карло Пазоліні чи Маріо Бруні? Шоколадки Марс? Чай Бесіда? Жувачки? Порошок Арієль, що нічого не відпирає?
Ромка Показати IP 22 Травня 2015 14:19
Да,з отими Шибами і такими ж як він наше життя все гавнішає і гавнішає:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus