USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Кабмін схвалив рішення про відставку голови Одеської ОДА Степанова

10 Квітня 2019 13:26
Кабінет міністрів України схвалив рішення про відставку голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова.

Про це повідомив журналістам народний депутат Олексій Гончаренко після засідання уряду, пише УНІАН.

«Відставка голови Херсонської області: за власним бажанням було підтримано, і голови Одеської ОДА пана Степанова за пропозицією президента – це також було підтримано», – сказав він.

Проти відставки Степанова виступив лише один член уряду.

Як повідомлялося, на сайті президента України були оприлюднені датовані 6 квітня укази глави держави№ 107/2019 і № 108/2019, згідно з якими П.Порошенко відсторонив М. Степанова з посади голови Одеської обладміністрації та тимчасово поклав виконання обов’язків голови обладміністрації на першого заступника керівника облдержадміністрації Сергія Паращенка.

М.Степанов на брифінгу в понеділок заявив, що відмовляється йти зі своєї посади, оскільки вважає відповідний указ незаконним. Відповідаючи на запитання журналістів, про що вони говорили з П.Порошенком під час візиту президента до Одеси в п’ятницю, 5 квітня, М.Степанов відповів, що глава держави запропонував йому написати заяву про звільнення за власним бажанням, від чого він відмовився.

Причина гніву президента проста і зрозуміла – провальний рейтинг після першого туру (Порошенка підтримало 9% виборців, Зеленського – 41%), ліквідація сітки з підкупу на користь президента та багаторічна дружба Степанова з опозиційним політиком, головою Волинської облради Ігорем Палицею, яку Степанов ніколи не приховував.

Пізніше міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко заявив, що уряд не ухвалював рішень щодо відсторонення М.Степанова з посади голови Одеської обладміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus