USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кабмін відніс Панаму до переліку офшорних зон

27 Травня 2020 18:09
Кабінет міністрів України відніс Панаму до переліку офшорних зон.

Відповідне розпорядження ухвалили на сьогоднішньому засіданні уряду, пише УНІАН.

Також Кабмін своїм рішенням уточнив законодавчі підстави для віднесення тієї чи іншої території до переліку офшорних зон.

Як повідомляли раніше, у 2016 році були оприлюднені так звані «панамські документи» про використання офшорів багатьма впливовими політиками світу, в яких, зокрема, згадувався експрезидент України Петро Порошенко. Того ж дня українські ЗМІ повідомили, що Порошенко заснував три офшори для реструктуризації активів кондитерської корпорації Roshen, засновником якої він є.

Відразу після цього фінансові радники Порошенка повідомили, що Roshen переданий у траст і президент не має відношення до операційної діяльності цього активу, діяльності навколо цього активу, а також до процесів його продажу.

При цьому радники Порошенка підкреслили, що траст виявився єдиним можливим інструментом, що дозволяє главі держави передати належні йому активи в управління або для подальшого продажу.

Пізніше сам Порошенко пояснив, що офшорні компанії в Нідерландах, на Кіпрі і на Британських Віргінських островах були зареєстровані з метою передачі Roshen в управління інвестиційному банку Rotschild, а не з метою мінімізації податкових відрахувань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus