USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Офшори Порошенка: під час запеклих боїв на сході президент ховав мільйони у Панамі та Белізі

8 Березня 2019 11:39
Журналіст Андрій Портнов опублікував свою замітку трирічної давності про грандіозний скандал навколо Panama Papers, зазначивши, що сьогодні ця справа набула нової актуальності.

«Весь 2014-2015 рік українські чиновники позичають гроші в США, ЄС і МВФ, а Президент з Прем’єром провадить боротьбу з нелегальним виводом капіталів, відмиванням коштів, несплатою податків і офшорами.

У цей же період компанії, що належать Президенту України, почали ховати гроші в офшорах, приховуючи податки від українського бюджету і переносячи великі торгові операції в Панаму, Беліз і Домінікану.

У цих країнах не потрібно платити податки, там не видно реальних власників і взагалі, це дуже далеко.

У цей час Київська регіональна митна служба опрацювала кілька тисяч заяв про експортні операції кондитерської компанії ROSHEN.

Приведу невеликий приклад операцій з поставок ROSHEN в Туркменістан на десятки мільйонів доларів.

Звертаю увагу, в українській таємній базі торговою країною для ROSHEN числиться Великобританія, а компанія-отримувач продукції не туркменська, а британська ТОО «FOREWAY SALES», що знаходиться за адресою: 175 Darkes Lane, Suite 2, Potters Bar, Hertfordshire En 1 BW, Великобританія.

Не потрібно бути великим географом, щоб виявити, що постачати продукцію з України в Туркменістан через Великобританію трохи не в ту сторону і трохи не по фен-шую.

Спробую пояснити, чому українська компанія ROSHEN робить це з британським відгалуженням.

Згідно з законами Британії компанії з приміткою LLP – це партнерство, що є інструментом податкової оптимізації і переходу прибутку в низькообов’язкову юрисдикцію, будучи лише формально зареєстрованими у Великобританії.

Британська влада дозволяє таким компаніям платити податки там, де зареєстровані їхні партнери або учасники, а не поповнюючи британський бюджет.

Я проаналізував британський реєстр (за посиланням) і виявив, що уповноваженими учасниками компанії FOREWAY SALES LLP, через яку збуває свою продукцію ROSHEN, є дві офшорні структури з Панами та Беліза.

GATENO VENTURES INC,

Люкс H, вежа Global Plaza, 19-й поверх, 50-я вулиця, Панама, Панама і

VIALA TRADE LIMITED,

2236 Вулиця Альберта Хоя, Беліз, Беліз .

Ще кілька компаній-партнерів мають прописку в Домінікані.

Вигода з цих операцій в тому, що Британія не збирає податки, тому що у них є партнери з Панами та Беліза, а Панама з Белізом не беруть, тому що це офшорні зони.

Компанія ROSHEN, що належить Президенту України, не платить податки в український бюджет, тому що гроші від експорту її продукції з України йдуть вказаній британській компанії, а звідти – в Панаму та Беліз.

Таким чином, до Петра Порошенка, крім його російсього бізнесу, з’являється ще одна претензія – несплата податків у найбільш важкий час для країни», – пише Потрнов.

Також журналіст пообіцяв серію розслідувань щодо офшорів та незаконної діяльності Петра Порошенка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
скептик Показати IP 8 Березня 2019 13:24
я розумію, поставки ідуть в британію. куди пішли кошти з тих поставок? де перевірки податкової ? з підприємця за 1000 гривень душу витрусять. та тій банді десять довічних замало
Анатоль_ Показати IP 8 Березня 2019 14:54
Не життя а шоколад!
Ольга Показати IP 8 Березня 2019 16:02
То коли на майданчик? Здобули ґідності перед світом на довгі роки.
=5 Показати IP 8 Березня 2019 16:06
Ай да президент ,ай да молодец .Ловкость рук и никакого мошенничества))
хехъ Показати IP 8 Березня 2019 16:59
все так, проте, Петро ніщеброд, в порівнянні з Пуйлом.
Нема слів Показати IP 8 Березня 2019 19:14
Тьху на злодюг!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus