USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Права рука» Порошенка вивів у офшори кошти з закупівлі «Укроборонпрому»

30 Травня 2017 22:57
Закупівля Державним підприємством «Спецтехноекспорт» 5-ти річних броньованих позашляховиків пройшла під грифом «державної таємниці». Вартість кожного позашляховика склала 107 тисяч доларів, а корупційна маржа у розмірі 56 тисяч доларів пішла з бюджету на офшори.

Виявилося, що за цією угодою стоїть особисто перший заступника Секретаря РНБО України, і глава Міжвідомчої комісії з військово-технічного співробітництва та експортного контролю озброєння в Україні - Олег Гладковський.

Про це йдеться на сайті редактора програми «Гроші», креативного продюсера департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександра Дубінського.

Більше того, Гладковський виявився прямим власником офшорної компанії, на яку було виведено корупційний прибуток від цієї закупівлі.

«Опублікований нижче документ в нормальній країні в одну секунду поклав би кінець запаморочливій ​​кар'єрі пана Гладковського, і замість засідань РНБО проклав би йому прямий шлях на допити в НАБУ», - пише Дубінський.

Як стало відомо, кінцевим бенефіціаром кіпрського офшору HUDCHoldingLimited, який постачав ДП «Спецтехноекспорт» джипи з корупційною маржею 1.5 млн гривень, є ніхто інший, як перший заступник голови РНБОУ Олег Гладковський.

Ось документ, який підтверджує станом на вересень 2015 року Олега Гладковського як бенефіціарного власника кіпрського офшору HUDC HoldingLimited - постачальника в Україні броньованих джипів за бюджетні кошти

«Уже 2 тижні ми очікуємо на відповідь від «Спецтехноекспорт» з підтвердженням того, що ці автомобілі таки були розмитнені та комусь передані. Мовчання може означати, що цього розмитнення - не було, і це ще один корупційний пазл великої картини, на який варто звернути увагу правоохоронцям», - повідомив автор.

«А тепер найцікавіше: в декларації Гладковського за 2015 рік компанії HUDCHoldingLimited - не значиться. Немає цієї компанії в декларації Гладковського і за 2016 рік. Найімовірніше це і дозволяє використовувати її для тіньових схем розкрадання бюджетних коштів. Тим паче посада та гриф секретності на оборонних закупівлях тільки сприяють цьому», - підсумовує Дубінський.

Нагадаємо, згідно з дослідженням порталу РБК-Україна, саме Олег Гладковський є правою рукою Президента Петра Порошенка на Волині.

Гладковський також являється міноритарним співвласником Міжнародного інвестиційного банку, який, своєю чергою, належить Порошенку та втричі збільшив чистий прибуток за підсумками січня-березня 2017 року.

Відомий Гладковський також тим, що засновував бізнес-імперію «Укрпромінвест» разом із Порошенком та Ігорем Кононенком, вілли яких минулого року журналісти програми «Схеми» знайшли в Іспанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ахванасій Показати IP 31 Травня 2017 00:09
Цікаво почути думку Анатоля_ по цій новині.
11 Показати IP 31 Травня 2017 00:17
А вам не надоїло скиглити патріоти ?радійте за за українців які зажили по новому .
Петро до 11 Показати IP 31 Травня 2017 07:33
Вже давно прийшла пора не "скіглити ", а брати лопаті чи ломануться і 3,14дячити однотурного з кутами та його обирачі - вадінтур!
! до Петро Показати IP 31 Травня 2017 09:42
Совсем не уважаемое мной тролиное гнездо в составе "корінного лучанина", "лучанина", "петра" и прочего троллиного стада АНОНИМОВ, вас очень подводит, ну очень подводит ГУГЛ ПЕРЕВОДЧИК текстов на украинский, вы себя тупо палите. А НАРОД УКРАИНЫ САМ РЕШИТ, КОГДА И НА КОГО ИДТИ С ВИЛАМИ, ВЫ ТУТ НУ СОВСЕМ НЕ ВЛИЯЕТЕ. ВАША КАРМА - ЧЕЧНЯКРУТО, ИСВЕЖАЯ СКРЕПА В ВАТНОЕ ДУПЛО !!!
Ахванасій Показати IP 31 Травня 2017 22:46
Шо-то патріоти останнім часом якісь нервові.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus