USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Кабмін завтра розгляне подання про звільнення Степанова з посади голови Одеської ОДА

9 Квітня 2019 15:42
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що від президента Петра Порошенка до Кабінету Міністрів України надійшло подання на звільнення Максима Степанова з посади голови Одеської обласної державної адміністрації.

Розглядати подання уряд планує 10 квітня, пише Інтерфакс-Україна.

«Звернення від президента надійшло до уряду сьогодні й уряд його завтра розглядатиме», – повідомив він журналістам під час робочого візиту до Дніпра у вівторок.

Як повідомлялося, на сайті президента України були оприлюднені датовані 6 квітня укази глави держави № 107/2019 і № 108/2019, згідно з якими П.Порошенко відсторонив М. Степанова з посади голови Одеської обладміністрації та тимчасово поклав виконання обов’язків голови обладміністрації на першого заступника керівника облдержадміністрації Сергія Паращенка.

М.Степанов на брифінгу в понеділок заявив, що відмовляється йти зі своєї посади, оскільки вважає відповідний указ незаконним. Відповідаючи на запитання журналістів, про що вони говорили з П.Порошенком під час візиту президента до Одеси в п’ятницю, 5 квітня, М.Степанов відповів, що глава держави запропонував йому написати заяву про звільнення за власним бажанням, від чого він відмовився.

Причина гніву президента проста і зрозуміла – провальний рейтинг після першого туру (Порошенка підтримало 9% виборців, Зеленського – 41%), ліквідація сітки з підкупу на користь президента та багаторічна дружба Степанова з опозиційним політиком, головою Волинської облради Ігорем Палицею, яку Степанов ніколи не приховував.

Пізніше міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко заявив, що уряд не ухвалював рішень щодо відсторонення М.Степанова з посади голови Одеської обладміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus