USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Кабмін «підкинув» ще 53 мільйони на пільгові кредити на житло

24 Жовтня 2013 12:28
Уряд збільшив обсяги надання кредитів із державного бюджету за програмами пільгового кредитування для придбання житла на майже 53 мільйонів гривень.
Розпорядження «Про перерозподіл деяких видатків та надання кредитів з державного бюджету, передбачених Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства на 2013 рік», Кабінет Міністрів України прийняв на засіданні у середу, повідомляє «Укрінформ».
«На 17 мільйонів гривень збільшено фінансування програми «Надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво та придбання житла». Раніше в держбюджеті 2013 року на цю програму було передбачено 80 млн грн. Водночас фінансування держпрограми «Державне пільгове кредитування індивідуальних сільських забудовників на будівництво (реконструкцію) і придбання житла» збільшено на майже 36 млн грн. Раніше за цією програмою планувалося використати 47 мільйонів гривень», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають експерти, розпорядження уряду дасть змогу додатково надати понад 900 пільгових кредитів.
Щоб держпідтримка була адресною, уряд поставив завдання створити Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов. У ньому буде систематизовано інформацію, яка наразі міститься в десятках регіональних і галузевих списків.
Державною програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки передбачається спрямувати на будівництво житла за рахунок усіх джерел фінансування 17,6 млрд грн, у тому числі 7,1 мільярда гривень в поточному році і 10,5 мільярда гривень у наступному.
Всього у 2013 році з державного та місцевих бюджетів на різні житлові програми передбачено спрямувати 748 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus