USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Кабмін збирається ввести у ЗМІ морально-етичну цензуру

12 Листопада 2008 09:14
Уряд за пропозицією Національної ради з телебачення й радіомовлення і Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі ініціює підписання з керівниками засобів масової інформації громадського договору про захист моралі в інформаційному просторі України. Про це 11 листопада повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією УНІАН, така пропозиція сьогодні, 11 листопада, схвалена на спільному засіданні Національної ради з телебачення і радіомовлення та Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, яке проходило під головуванням віце-прем’єр-міністра України Івана Васюника. «Тенденція до зниження загального морально-етичного рівня вітчизняного теле- і радіопродукту очевидна. Через телебачення і радіо все частіше розповсюджуються матеріали, які здійснюють замах на релігійні святині, державну символіку, принижують національне достоїнство народу й особи, культивують дух нетерпимості, жорстокості, пропагують ксенофобію, спотворюють вітчизняну історію і нехтують духовними досягненнями попередніх поколінь українців», – сказав пан Васюник. Віце-прем’єр-міністр вважає необхідним посилити координацію органів державної влади в галузі суспільної моралі. Водночас, на його думку, не слід захоплюватися репресивними механізмами в цій сфері.
«Репресивний шлях є безперспективним і приреченим на невдачу. Єдиним правовим механізмом, на мій погляд, може бути лише діалог між державними інституціями і суб’єктами інформаційної політики – телеканалами, радіо, інтернетом. Результатом такого діалогу має стати вироблення механізму саморегуляції», – додав він.
Учасники засідання сьогодні ухвалили рішення про створення спеціальної робочої групи з підготовки громадського договору, в якому буде чітко виписано, за словами Івана Васюника, «всі писані й неписані правила». Віце-прем’єр-міністр також повідомив, що наступним етапом має стати підготовка нової редакції закону «Про захист суспільної моралі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вінстон Показати IP 12 Листопада 2008 11:28
Думаєте вийде???
Бородате Чудовисько Показати IP 12 Листопада 2008 11:37
Зробим цензуру як в Московії і буде за***сь
Свой Показати IP 14 Листопада 2008 11:19
Как они осточертели!!! Идиотизм в квадрате, блин

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus