USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кадри зруйнованого Маріуполя журналісту вдалося відзняти і вивезти на схованій у цукерці флешці

26 Березня 2022 14:32
Український журналіст В’ячеслав Твердохліб ховався по підвалах Маріуполя, застудився, ледве вижив, пішки виходив з міста, але зміг вивезти свої фото та відео зруйнованого рашистами міста на флешці, яку сховав у цукерку.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

«Вижити в місці, де немає води, зв’язку, жодних комунікацій… Люди набирали воду з фонтанів, річок і в водоймі, а поряд – десятки трупів. Я провіз флешку, не повірите, в цукерці», – розказує журналіст.

На кадрах складно впізнати веселе і яскраве промислове місто. Будинки чорні, розвалені, зруйновані.

Не одразу впізнаєш школу – будівля димить.

Довжелезні черги, замерзла вода в кранах, зруйновані будинки, які видно з вікон випалених квартир. Тролейбуси, від яких лишилися самі кістяки. Дерева, які скосило, наче траву косою, і могили у дворах.

Читати ще: Гуманітарне пекло: все, що відомо про звірства окупантів у Маріуполі

А ще люди, які пішки намагаються втекти з міста, вирви, розмір яких не передасть жодне фото, машини перемішало із землею та курявою.
Драматичний театр, який пережив авіаудари, коли в підвалі там було від тисячі людей, і напис діти – до нього Славко встиг забігти, аби погукати тих, хто міг там бути.

«Я спускався туди, коли горіло ще, я спустився в підвал, але вже нікого не було», – розповідає журналіст.

Він також обнадіює, що до того, як росіяни скинули на будівлю бомбу, із неї вийшло кілька десятків людей, які самоорганізувались для пішої евакуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus