USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Камінь-Каширська лікарня отримала життєво необхідний апарат

15 Липня 2016 14:48
Коли потрібне було оперативне втручання з використанням апарата штучної вентиляції легень, лікарі Камінь-Каширської районної лікарні змушені були переносити його з одного відділення в інше, втрачаючи дорогоцінний час для порятунку хворого.

Віднедавна завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у лікарні з’явився новий апарат, який дихає за людину під час операції. Відтепер він працюватиме в реанімаційному відділенні, де надають невідкладну допомогу ургентним хворим. Про це повідомили у прес-службі Фонду «Тільки разом».

Головний лікар Камінь-Каширської районної лікарні Людмила Потягайло розповідає, що апарат штучної вентиляції легень змушені були ділити між собою реанімаційне та пологове відділення. Проте, коли треба було використати його в кількох відділеннях одночасно, виникала проблема.

Самотужки купити дороговартісне обладнання лікарня не в змозі. Фінансування заледве вистачає на зарплату та енергоносії. Під час робочого візиту голови обласної ради Ігоря Палиці, який є також засновником Фонду «Тільки разом», працівники закладу звернулися до нього з проханням допомогти придбати цей апарат.

«Минулого тижня до засновника Фонду надійшло звернення. Було ухвалено рішення, і ми в оперативні строки визначилися з моделлю та постачальником. Зараз апарат штучної вентиляції легень уже в лікарні, його використовують під час операцій, – зазначив виконавчий директор Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Орест Маховський.

Завідувач хірургічного відділення Камінь-Каширської районної лікарні Валерій Соловей – хірург із багаторічним стажем. Людські життя він рятує понад 30 років. Лікар каже, що у їхній лікарні за день буває по п’ять операцій, два-три кесареві розтини. Загалом, у лікарні проводять більш як тисячу оперативних втручань на рік.

До слова, за роки діяльності Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» чи не всі міські та лікарні обласного значення в Луцьку вже отримали допомогу, яка покращила матеріально-технічний стан закладів. Тепер робота Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» дає результати далеко за межами міста.

У час, коли вся медицина країни переживає непрості часи зі скороченням ліжкомісць для хворих, голова обласної ради Ігор Палиця наголошує, що державі потрібна страхова медицина. Тільки після її якісного впровадження можна говорити про оптимізацію. Такої ж думки і медики області. Адже справа кожного лікаря – врятувати і допомогти, часто без належного обладнання, спираючись лише на власний досвід та сили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus