USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Камінь-каширські лісівники – кращі у пожежній підготовці

30 Березня 2009 08:47


У п’ятницю, 27 березня, на базі Видертського лісництва ДП «Камінь-Каширський лісгосп» відбулися змагання із пожежної підготовки команд ЛПС державних лісогосподарських підприємств області, – інформують 29 березня «Волинські Новини».
За повідомленням прес-служби Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, цьогоріч огляд стану готовності пожежної техніки та засобів пожежегасіння, бойове розгортання від пожежних машин за сигналом «Тривога», вправи для водіїв спеціалізованого транспорту та естафета відбувалися в одному з наймальовничіших місць Волинського Полісся  на березі прегарного озера в урочищі Озюрко.
               
«Раніше ми проводили багатоденні перевірки пожежної готовності як самої техніки, так і пунктів скупчення відповідного інвентарю. Це забирало надзвичайно багато часу і коштів, викликало нарікання декотрих працівників. Так і з’явилася ця надзвичайно ефективна й азартна форма перевірки. Охоронці лісу мають можливість випробувати себе не лише у змаганнях, а й поспілкуватися один з одним, поділитися досвідом гасіння справжніх лісових пожеж»,  – розповів про історію змагання начальник відділу охорони і захисту лісу Волинського обласного  управління лісового і мисливського господарства Володимир Читкайло.
 
Відкрили перегони перший заступник начальника управління лісового та мисливського господарства Анатолій Гетьманчук (головний суддя), перший заступник голови  Камінь-Каширської райдержадміністрації Віталій Ярощук та  представник управління  МНС підполковник Віктор Милостивий (заступник  головного судді).
 
Змагалися і команди, й екіпажі. Визначали й кращі авто у номінаціях 20-30; 10-20 та менш ніж 10 років роботи. Переможець визначався за кращими результатами в кожному виді програми, командна першість – за сумою зайнятих місць. Свою готовність до літнього сезону продемонстрували екіпажі ДП Володимир-Волинського, Любешівського, Ратнівського ЛМГ, Шацького УДЛГ, Цуманського, Колківського, Любомльського, Старовижівського, Ківерцівського, Ковельського, Городоцького, Маневицького та Камінь-Каширського лісгоспів. Сьогодні в їхньому підпорядкуванні перебувають автомобілі ГАЗ-52, ГАЗ-53 та ГАЗ-66, ЗІЛ-130 та ЗІЛ-131. Ця техніка, а ще бойове спорядження й допомагає у боротьбі з лісовими пожежами.
 
Спостерігала і визначала долю нагород суддівська колегія у складі досвідчених фахівців управління лісового та мисливського господарства та МНС.
 
Кращим командам лісогосподарських підприємств стали ДП «Камінь-Каширське лісове господарство», «Маневицьке ЛГ» та «Цуманське ЛГ». Вони зайняли відповідно І, ІІ, ІІІ місця і отримали почесні грамоти та грошові винагороди в розмірі 600, 500 та  400 гривень. Найкращими пожежними екіпажами визнано представників Ківерцівського, Маневицького та Камінь-Каширського лісових господарств. Вони тримали грошові винагороди, відповідно, в розмірі 400, 350 та 300  гривень. Водіїв за зразковий технічний стан їхніх автомобілів відзначено грошовою винагородою в розмірі 200 гривень.
 
До речі, такі змагання на Волині відбуваються вже втретє. Минулого року в запеклій боротьбі серед 37 команд перемогу виборов Ківерцівський лісгосп. Друге і третє місця посіли команди Старовижівського та Любомльського.
 
Довідково:
 
Торік для покращення стану охорони лісу від лісових пожеж на протипожежні заходи по лісогосподарських підприємствах ВОУЛМГ було виділено близько 1,8 мільйона гривен проти 1,6 мільйона у 2007 році. Влаштовано нових мінералізованих смуг 2721 кілометр, проведено догляд за ними – 7867 кілометрів. До відповідальності було притягнуто 24 порушники правил протипожежної безпеки.
 
Та все ж без біди торік не обійшлося. Наші вогнеборці локалізували пожежі на площі 1,3 гектара (у Тельчівському – 0,6 гектара,  Гірницькому – 0,15 гектара,  Нуйнівському лісництвах – 0,55 гектара). Однак це був найменший показник за останні роки. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus