USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Камінь-каширський гросмейстер із шахами не розлучається навіть на фронті

21 Жовтня 2023 22:38
«Воїн має тренувати не лише м’язи, але й мозок», – вважає військовослужбовець із Хотешева Камінь-Каширського району Сергій Придатко.

Чоловік вже давно знаний на теренах рідного краю як талановитий шахіст-шашкіст, переможець багатьох турнірів різних рівнів. Поповнив ряди військових ще до повномасштабного вторгнення рашистів, як тільки з’явилось формування тероборони на Камінь-Каширщині. Відтоді доводилося стояти на захисті рідної землі у прикордонній зоні Полісся, згодом – на східному фронті країни. Але навіть на службі він не розлучається зі своєю шахівницею, пише газета Полісся.

Поміркований, розсудливий, стриманий, терпеливий – такі риси притаманні вмілому гросмейстеру. Любов до інтелектуального спорту з’явилась у нього змалку, згодом переросла у стиль життя. Сімейні вечори не обходилися без шашок чи шахів. Так поступово передав хист до цього хобі й синам. Двоє з них були, між іншим, неодноразовими учасниками та призерами змагань разом із батьком. Бувало, Придаткам доводилось навіть зустрічатися у двобоях один із одним. Чи піддавався хтось комусь коли-небудь – не зізнаються.
Сергій Придатко навчався у Камінь-Каширському професійному училищі на монтажника технологічних трубопроводів, електрозварника. Тож свого часу працював електромонтером в «Укртелекомі», потім касиром у сільраді, виконував роботи на будівництвах. Проте ніколи не зраджував своєму інтелектуальному захопленню. Якщо десь відбувався турнір із шахів – він обов’язково мав там бути!

Читати ще: «Орден від Президента України подарую сину», – хірург з 14-ї бригади

«Сергій був постійним учасником усіх турнірів до повномасштабної війни, неодноразовим призером внутрішніх та обласних змагань. Захищав честь нашої збірної у дисципліні «Шахи» на облфестивалі. Ініціював та сприяв проведенню спортивних заходів у рідному Хотешеві. Навіть перебуваючи на службі, знайшов можливість прибути у короткотривалу відпустку й долучився до благодійного шахового турніру на підтримку ЗСУ. Був тоді єдиним учасником-військовослужбовцем.

Без нього вже навіть важко уявити якісь змагання. Він – наче родзинка компанії інтелектуалів Камінь-Каширщини. А їхній сімейний тандем – батько та двоє синів – відомий вже й за межами нашого краю», – розповідає організатор спортзаходів та директор Камінь-Каширського МЦ ФЗН «Спорт для всіх» Сергій Панасюк.
Читати ще: Восьмирічний волинянин – призер чемпіонату Європи зі швидких шахів

Із січня 2022-го шахіст пішов працювати у військову частину тероборони. Від початку рашистської навали стояв на захисті північних кордонів держави. Згодом вирушив на Лиманський напрямок. Наразі продовжує нести службу на східному фронті. Є старшим сержантом із матеріального забезпечення роти вогневої підтримки 51-го окремого батальйону ТрО.

Тож у воїнів нашої «сотки» він асоціюється насамперед із теплими речами й свіжими запасами смачної їжі. А ще, кажуть хлопці, добродушний дядько завжди підтримає добрим словом. Всюди із собою возить шахівницю, навіть у зону бойових дій. А як нема, то пропрацьовує гросмейстерські комбінації у телефоні. Бо, вважає, треба постійно тренувати не лише м’язи, але й мозок. Хороший воїн – мудрий воїн, стратег! Тому має вже учнів-послідовників і серед побратимів. А вдома за грою в шахи його завжди чекають споріднені серця – дружина, троє синів, невістки та вже троє онуків.
Днями, 15 жовтня, Сергій Іванович відзначив 50-річчя. Зустрічав його в колі сім’ї та близьких товаришів, приїхав у коротку відпустку додому. На ювілей дружина Наталія подарувала чоловікові професійного гросмейстерського стола. Буде, каже, стимул виходити нарешті на всеукраїнський рівень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus