USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Канада, Японія та Австралія запровадили санкції проти Росії

23 Лютого 2022 08:15
У зв’язку з визнанням ОРДЛО та вторгненням в Україну Канада і Японія запровадили санкції проти Росії. До санкцій проти Росії приєдналася й Австралія.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на CBC та Reuters.

Як зазначив прем’єр Канади Джастін Трюдо, санкції проти Росії включають заборону канадцям на будь-які фінансові операції із так званими «ЛНР» та «ДНР».

Також канадцям будуть заборонені операції з суверенним боргом Росії та мати справу з двома підтримуваними державою російськими банками. Оттава також накладе санкції на членів російського парламенту, які проголосували «за» щодо визнання ОРДЛО.

Трюдо заявив, що санкції «діятимуть доти, доки не буде відновлено територіальну цілісність України».

«Це подальше вторгнення в суверенну державу, і це абсолютно неприйнятно... Нахабні провокації Росії є загрозою безпеки та миру в усьому світі», – заявив Трюдо.

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда наголосив, що в країні заборонять випуск російських облігацій та заморозять активи деяких росіян.

Кісіда заявив, що дії Росії порушили суверенітет України, і закликав Росію повернутися до дипломатичних переговорів.

За його словами, Японія готова вжити додаткових кроків у разі погіршення ситуації.

«Дії Росії явно завдають шкоду суверенітету України й суперечать міжнародному праву. Ми ще раз критикуємо ці дії й закликаємо Росію повернутися до дипломатичних дискусій», – заявив прем’єр.

Як пише Главком з посиланням на ABC News, уряд Австралії оголосив про економічні санкції щодо Російської Федерації після її рішення визнати фейкові утворення «ЛДНР». Заходи торкнуться банків та окремих громадян РФ.

Прем'єр-міністр країни Скотт Моррісон заявив, що разом зі своїми партнерами і союзниками оголошує низку економічних санкцій щодо Росії.

«Австралія також введе адресні санкції щодо восьми росіян, яким буде заборонений в'їзд до Австралії і заборонені будь-які фінансові операції, пов'язані з австралійськими структурами і організаціями. Також санкції торкнуться одного державного банку Росії і банків, що пов'язані з оборонною і військовою промисловістю», – сказав Моррісон.

Як ми писали, Європейський Союз 22 лютого ухвалив рішення про запровадження санкцій проти 27 фізичних та юридичних осіб та 351 депутата Держдуми РФ.

Про запровадження санкцій проти Росії заявив і президент США ДЖО Байден. Він зазначив, що санкції введуть проти суверенного боргу Росії. Також обмеження застосують проти російських еліт.

Нагадаємо, увечері 21 лютого Путін оголосив про визнання «незалежності» так званих «ДНР» та «ЛНР».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ленін нейросифіліс Показати IP 23 Лютого 2022 11:27
А на мордорських болотах все сильніше і сильніше завивання, - "нелегитимные санкции" ... а ха ха ха, "нелегитимные" ...
Анонім до ленін нейросифіліс Показати IP 23 Лютого 2022 11:54
Це тільки початок, попередження, що краще зупинитись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus