USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Байден оголосив про перший пакет санкцій проти Росії: під ударом – два банки

22 Лютого 2022 21:53
Президент США Джо Байден виступив з новим зверненням щодо ситуації навколо України та Росії. Він заявив, що Сполучені Штати запровадили нові потужні санкції проти Росії. За його словами, обмеження тісно скоординовані з союзниками та партнерами.

Трансляцію його виступу вів Білий дім, передає 24 канал.

У своєму зверненні Байден заявив, що санкції введуть проти суверенного боргу Росії. Також обмеження застосують проти російських еліт.

«Я хочу оголосити про перший пакет санкцій у відповідь на дії Росії. Це скоординовано з нашими союзниками і партнерами. Ми будемо проводити ескалацію, якщо Росія проводить ескалацію. Повністю заблоковані два банки («Внешэкономбанк» та «Промсвязьбанк», – сказав Джо Байден у своєму зверненні 22 лютого.

Крім того, запроваджені санкції проти суверенного боргу Росії.

«Це означає, що Росія не зможе запозичувати на міжнародних ринках, не зможе торгувати новими держоблігаціями на ринках. Від завтра (23 лютого, – ред.) ми запроваджуємо санкції проти російських еліт і їхніх родин. Вони беруть участь у корупційній політиці і мусять страждати також. Як ми сказали, «Північний потік-2» не буде просуватися», – сказав Джо Байден.

Водночас Байден зазначив, що ще лишається можливість вирішити ситуацію дипломатичним шляхом і не розпочинати повномасштабну війну.

Основні тези заяви Джо Байдена 22 лютого:

«Путін визнав два регіони України як незалежні. Він сказав, що це суверенні території. Тобто, він оголосив, що насправді Росія відрізає собі частину України. Він оголосив про розміщення російських сил і зараз він каже, що ці російські сили ще глибше будуть заходити в ці території. І це намагання обґрунтувати захоплення нових територій».

«Перший пакет санкцій у відповідь на дії Росії. Це скоординовано з нашими союзниками і партнерами. Ми будемо проводити ескалацію, якщо Росія проводить ескалацію. Повністю заблоковані два банки».

«Санкції проти суверенного боргу Росії. Це означає, що Росія не зможе запозичувати на міжнародних ринках, не зможе торгувати новими держоблігаціями на ринках»

«Від завтра (23 лютого – ред.) ми запроваджуємо санкції проти російських еліт і їхніх родин. Вони беруть участь у корпуційній політиці і мусять страждати також».

«Північний потік-2» не буде просуватися».

«Сполучені Штати продовжать надавати оборонну допомогу Україні. Ми будемо зміцнювати нащих союзників по НАТО. Якщо Росія не виведе свої війська з Білорусі, я надам дозвіл нашим військам в Європі зміцнити Естонію, Латвію, Литву. Це оборонні кроки з нашого боку. США і союзники захищатимуть кожен дюйм території НАТО».

Нагадаємо, увечері 21 лютого Путін оголосив про визнання «незалежності» так званих «ДНР» та «ЛНР».

Європейський Союз 22 лютого ухвалив рішення про запровадження санкцій проти 27 фізичних та юридичних осіб та 351 депутата Держдуми РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ольга Показати IP 22 Лютого 2022 22:21
Досить соплі жувати, пора вже голови падлюкам стинати!
Анонім Показати IP 22 Лютого 2022 22:26
Чем больше стран поддерживает Украину, тем меньше наша территория.
ленін нейросифіліс до Анонім Показати IP 23 Лютого 2022 08:52
Ваша територія ? маацковія ? Да, тут ти правий лапоть, пуйлан вебе рашу на погибель. І З ТЕРИТОРІЯМИ ВИ БУДЕТЕ ПРОЩАТИСЬ !
ботоксШМЯК Показати IP 22 Лютого 2022 22:53
Нормально США, ЄС І БРИТКА дрюкнули рашку. І це тільки початок, А НА МОКШАНСЬКИХ БОЛОТАХ ВЖЕ ВИТТЯ.
ленін нейросифіліс Показати IP 22 Лютого 2022 22:55
Як тільки в кометах хтось заводить про "палезньіе и смешньіе санкции",-100% ольгінський бот. Бо санкції, по самі помідори, а це тільки перший пакет ... уахаха, паваєвалє...
Анонім Показати IP 22 Лютого 2022 23:21
В московії легкий шок, починають повизгувати шо санкції нелегітимні.
Хутірськи Показати IP 23 Лютого 2022 10:06
Новини? То е добре! Що там ще з москалями не так. Накідайте сюди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus