USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Канадці вже рік вчать волинян, як вести сільське господарство

24 Лютого 2009 10:07
Понад чотири тисячі волинських господарників отримали консультаційні послуги від дорадчої служби, яку створили в області в рамках проекту FARM – канадсько-української Координаційної ради. Про це у коментарі розповів представник ради Мітч Дем’єн, – інформує 23 лютого репортер «Волинських Новин».
Як розповів начальник головного управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Анатолій Аршулік під час наради із представниками канадсько-української Координаційної ради, дорадча служба в межах проекту почала свою діяльність рік тому. Для цього торік з обласного бюджету виділили 20 тисяч гривень.
За словами представника канадсько-української Координаційної ради Мітчела Дем’єна, створення такої служби мало на меті надавати фермерам консультації щодо підвищення кількості та якості продукції. Таким чином, за 2008 рік практичні поради вдалося надати понад чотирьом тисячам волинських господарників.
Анатолій Аршулік вважає, що українські селяни потребують нових знань щодо методів господарювання, оскільки умови ринкової економіки також торкнулись цієї галузі. «На навчанні в сільській раді фермери затримуються допізна, розпитуючи консультантів про ті чи інші нюанси», – розповів начальник головного управління АПР.
Програму створення дорадчих служб, за словами пана Аршуліка, волиняни презентували на засіданні Кабінету Міністрів України. Як результат – для її розширення на 2009 рік із держбюджету виділять 10 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus