USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Капітальний ремонт даху та встановлення вікон: як облагородили луцькі багатоповерхівки

28 Вересня 2017 16:07
У луцьких багатоповерхівках на вулиці Чорновола, 2 та проспекті Відродження, 51 капітально відремонтували покрівлю. У будинках за адресою Конякіна, 10а та 14а звичайні вікна та двері замінили на енергозберігаючі. Окрім того, на Конякіна, 33 та Відродження, 37 встановили індивідуальні теплові пункти.

Огляду ремонту будинків ОСББ першим заступником міського голови Григорієм Недопадом, радником міського голови Ігорем Поліщуком та директором департаменту житлово-комунального господарства Юрієм Красем відбувся 28 вересня.

Так, за Програмою сприяння у будинку на Чорновола, 2 капітально відремонтували покрівлю, на це витратили 283,33 тисячі гривень: з бюджету міста виділено 198,33 тисячі гривень, кошти ОСББ – 85 тисяч гривень. Окрім того у будинку встановили індивідуальний тепловий пункт – на це витратили майже 300 тисяч гривень кредитних коштів, відсотки по яких будуть відшкодовані з міського бюджету.
Як розповів Ігор Поліщук, роботи у будинку практично завершилися.
«На Чорновола, 2 було встановлено ІТП за програмою відшкодування відсоткових ставок – міська рада погасила відсотки по кредиту, також за програмою 70% на 30% було капітально відремонтовано дах. Фактично роботи вже завершилися», - зазначив Поліщук.

Також капітально відремонтували покрівлю на проспекті Відродження, 51. Міський бюджет виділив на це 200 тисяч гривень, 174 тисячі – кошти ОСББ.
«Дахи – для багатьох будинків – серйозна проблема і самим мешканцям важко цю проблему вирішити, оскільки не завжди всі хочуть складатися грошима, бо ті, хто живуть на вищих поверхах, – для них ця проблема актуальна, для тих, хто живе на поверхах нижче, – як їм здається, не дуже. Безумовно, міська рада має допомагати, аби будинки були в належному стані і їхні мешканці жили в нормальних умовах», - підкреслив Ігор Поліщук.

Індивідуальні теплові пункти встановили на Конякіна, 33 та проспекті Відродження, 7. Окрім того, у будинку на Конякіна, 33 звичайні вікна та двері замінили на енергозберігаючі.
Також енергозберігаючі вікна та двері встановили у будинках на Конякіна, 14а та Конякіна, 10а. Окрім того, 122 тисячі гривень витратили на заміну труб у підвалі на Конякіна, 12а, з них 85,5 тисяч гривень виділив бюджет міста.

За словами Ігоря Поліщука, у цьому році на Програму сприяння виділили майже в 5 разів більше, ніж у минулому.

«По програмі у цьому році вже всі використали, виділена рекордна сума майже у п’ять разів більша, ніж у минулому році. Сподіваємося, що той бюджет Луцька, який буде в наступному році, дозволить нам збільшити фінансування цієї програми і агітувати людей до створення ОСББ, оскільки це, на мою думку, найбільш ефективна форма управління будинком», - зауважив радник міського голови.

Окрім перевірки будинків, оглянули ремонт дороги на Захарова 12-14. Як зазначив директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась, ремонт планують завершити до кінця жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus