USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У ЖКП своїх грошей немає, - Луцький міський голова

8 Червня 2016 17:08
Лучани мають запам’ятати: будь-які капітальні ремонти багатоповерхівок можливі лише за умов співфінансування із мешканцями.

Таке «послання до лучан» озвучив під час оперативної наради Луцький міський голова Микола Романюк сьогодні, 8 червня.

Так, директор департаменту ЦНАП Лариса Карп’як озвучила дані про звернення громадян, які надійшли в службу оперативного реагування «15-80».

22 % звернень, які надійшли з 16 травня по 6 червня, стосувалися роботи ЖКП міста. Зокрема, лучани просили покосити траву, відремонтувати дороги, тротуари, нанести дорожню розмітку. Всі вони передані у відповідні контори.

Та в контексті цього питання Луцький міський голова Микола Романюк вирішив прокоментувати питання ремонту житлового фонду, хоча звернень саме з цього приводу не озвучували.

«Люди повинні розуміти, що в ЖКП грошей своїх немає. Є гроші, які платять з утримання будинку чи за певні послуги, на які укладені договори. У нас, в міськраді, також немає грошей на всі дахи, стіни. Ми зараз ремонтуємо два будинки на вулиці Лесі Українки, 67 (там була складна ситуація з плиткою, яка падала, добре що ніхто не постраждав) і 52а, де будинок стягнутий металом. Все інше - люди мають розуміти, що ми повинні робити спільно. Тільки в нас є такий абсурд, коли всередині квартира «моя, не заходь», а зовнішня стіна – департаменту ЖКГ. Так не може бути і з 1 липня не буде», - резюмував він.

Нагадаємо, з 1 липня багатоповерхівками мають управляти або ОСББ, або спеціалізовані управлінські компанії, обрані міськвиконкомом за результатами конкурсу. В міськраді хочуть навіть внести зміни до статутів місцевих ЖКП, аби ті могли надавати послуги з управління будинками. Натомість новостворені ОСББ нарікають на те, що кошти, які лучани сплачували за утримання будинків ЖКП, використовувалися неефективно, а подекуди й просто «списувалися». Внаслідок того, що будинки утримувалися неналежно, тепер вони потребують капітальних ремонтів, чого можна було б уникнути, завдяки дбайливому догляду. А у міській раді на все одна відповідь: грошей немає та ще й лучани боргують ЖКП оплату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
SS Показати IP 8 Червня 2016 17:57
Нехай не платять за утримання будинку я шістнадцять років не плачу по 150 гривень і того 30 000 гривень залишились сам ремонт даху і будинку роблю і немає жодних проблем
дідо Показати IP 8 Червня 2016 18:16
Заборонити експлуатацію аварійного будинку, мешканців з поліцією виселити, а дітей віправити в сиротинець. Доти ,поки власники будинка не відремонтують. Всі лучани не зобовязані оплачувати ремонт чужого приватного майна.
м. Показати IP 8 Червня 2016 21:27
менше треба красти. вам скільки не плати то все мало.і на все не хватає!
Анонім Показати IP 9 Червня 2016 00:24
Що за страхи нагнав на людей громади романюк. Його ж вони обрали головою ,у обовязки якого входить захист ним нас від того що обіцяе з нами зробити. Він почав дудіти у дудку ним найманого заступника.Люди небезпека!
село Показати IP 9 Червня 2016 08:22
Переселяйтесь до нас.Тут вам все відремонтують - і дах і нужник,притому "безкоштовно".Чого за гроші платників податків ремонтувати приватне житло,яке ви отримали безкоштовно?Чи не забагато?
КУМ Показати IP 9 Червня 2016 10:02
Служба оперативного реагування-ну і насмішили.Там така оперативність,як мокре горить.
ИМЕЮ МНЕНИЕ Показати IP 9 Червня 2016 10:08
ЖКП - это комунальное предприятие. Все финансы после реструктуризации стали направляться по-большести в городской бюджет и оттуда "обраткой" выделяться обратно в ЖКП но уже в меньшем колличестве. ЖКП получают много лет абонплату с жильцов за содержание дома, но как правило в этом направлении ничего не делается. Где деньги? почему жильцы должны скидываться на кап.ремонт фасадов и крыш??? Воровство и обман со стороны Громади міста продолжаются.
3434344 Показати IP 9 Червня 2016 11:42
тоді нах*р платити за утримання будинку
Анонім до 3434344 Показати IP 9 Червня 2016 14:21
А не краще спрямувати жити активістів ОСББешників на хутір угрюмих йорків?
2561 Показати IP 10 Червня 2016 14:43
У ЖКП своїх грошей немає, але тратять ці гроші, як свої, - забув додати романюк)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus