USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Капремонт школи, вивіз сміття та виплати чорнобильцям: обговорили проблеми та перспективи Ківерцівської громади

8 Квітня 2021 15:03
Народна депутатка Ірина Констанкевич зустрілася із керівником Ківерцівської громади Олександром Ковальчуком та заступниками голови міської ради Юрієм Рогановим, Юрієм Тананайським, Віктором Лисюком, а також Ольгою Матвійчук, присутня була й голова ГО «Союз Чорнобиль Ківерцівщини» Райгуцька Олена.

Обговорили стан виконання бюджету, проблемні інфраструктурні питання, перспективи розвитку громади та плани роботи на найближчий період, йдеться на фейсбук-сторінці Ірини Констанкевич.

На зустрічі обговорили заплановане проведення капітальних ремонтних робіт Ківерцівської школи № 4, на базі якої буде створений ліцей.

На базі закладу також відкриють відділ автошколи, кошторисна документація для якої уже підготована.

Ірина Констанкевич поінформувала, що соцекономом передбачені кошти на заміну вікон в усіх школах Ківерців.

Також за рахунок співфінансування із місцевого бюджету та залучення коштів із Державного фонду регіонального розвитку планується провести ремонт каналізаційних споруд у Ківерцях.

Стало відомо, що Ківерцівська громада купує 40 нових сміттєвих контейнерів та планує укласти договір на вивезення побутових відходів. А також плануються роботи для огородження сміттєзвалища.

Також нардепка розповіла, що область розподілила кошти на соціальне і медичне забезпечення чорнобильців. Потрібно громадянам звертатися у відповідні органи.

Проте, незмінним залишається невиконання чорнобильського законодавства у відшкодуванні за проведення дороговартісних операцій, фінансування закупівлі екологічних продуктів (200 грн на особу) для осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, неналежне пенсійне забезпечення. Із державних видатків на першочергове зубопротезування цієї категорії осіб розподіляється лише 10%.

У Ківерцівській міській територіальній громаді мешкає 1225 чорнобильців, більшість з них належать до 2 та 3 категорії з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. На жаль, виникає проблема, що ці категорії не забезпечені санаторно-курортним лікуванням, на відміну від 1 категорії осіб.

«Коло проблемних питань широке, на жаль. Але їх потрібно вирішувати і ми готові допомагати громаді», – зазначила Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus