USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Карантин через спалах африканської чуми свиней оголосили у Харкові

4 Вересня 2016 10:57
У частині Основ'янського району Харкова оголосили карантин у зв'язку зі спалахом африканської чуми свиней.

Відповідне рішення було прийнято 3 вересня на екстреному засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській міській раді, - повідомляє ЕспресоTV з посиланням на прес-службу міськради.

Відзначається, що 1 вересня в селищі Бабаї в одному з дворів господарі виявили мертвими чотирьох поросят. В результаті лабораторних досліджень виявили ДНК вірусу африканської чуми свиней.

У зв'язку з цим комісія прийняла рішення встановити до 12 жовтня карантин в частині Основ'янського району.

Також встановлена зона захисту в радіусі 3 км від місця вогнища.

"Крім того, комісія визначила зоною нагляду територію радіусом 20 км від місця епізоотичного вогнища, до складу якого входить вся територія міста Харкова", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цією ситуацією заборонено ввезення, вивезення та транзит тварин і продукції тваринного походження на територію зони захисту.

Також будуть створені спеціальні групи, які будуть обходити двори з метою виявлення хворих і загиблих свиней. При виїзді з селища Бабаї встановлені і обладнані дезінфекційними бар'єрами карантинно-поліцейські пости.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, усього поголів’я свиней позбулися у волинському селі, де виявили африканську чуму. Раніше, 26 серпня, стало відомо, що в двох районах Волині виявили спалах африканської чуми свиней. В цих районах заборонили реалізувати свинину на ринках та магазинах, а також встановили ветеринарно-поліцейські пости зі шлагбаумами, попереджувальними знаками: на Любешівщині встановили 7 таких постів, на Ратнівщині - 2. Лабораторно підтвердили лише один випадок захворювання. Але умертвляти було необхідно всіх тварин. Інакше поширення інфекції не уникнути. Селяни у розпачі: адже свинина – один із основних продуктів їхнього харчування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Свідомий Показати IP 4 Вересня 2016 21:14
Це кацапи вирішили застосувати проти нас біологічну зброю. Хочуть нас залишити без сала.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus