USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Карантин не захистить від повторного спалаху Covid-19, – ВООЗ

23 Березня 2020 16:29
Заборона пересування, навіть повна, та карантин – недостатні заходи, аби зупинити поширення коронавірусу. Адже існує загроза повторного спалаху Covid-19, якщо не організувати додатковий захист здоров’я людей.

Про це у неділю, 22 березня, говорив виконавчий директор Всесвітньої організації з охорони здоров’я (ВООЗ) Майк Раян, як пише Голос Америки.

За його словами, є три речі, на яких зараз – поки діють карантинні заходи – потрібно зосередитися:

На діагностиці хворих;

На ізоляції хворих;

На ізоляції тих, хто мав контакти з хворими.

«Якщо ми зараз не будемо вживати серйозних заходів щодо забезпечення здоров’я громади – коли всі ці обмеження на пересування скасують, небезпека інфікування знову зросте», – запевнив Раян.

Багато європейських країн та США вже ввели жорсткі обмеження на пересування, як раніше було в Китаї, наприклад. Це правильно, каже представник ВООЗ, але разом із цим треба тестувати кожного, у кого є підозра на зараження.

Додамо, що у відповідь на запитання про строки впровадження вакцинації проти коронавірусу Раян порадив бути реалістами: «Ми говоримо принаймні про рік».

За даними ВООЗ станом на 22 березня всього у світі підтверджено 294 тисячі 110 випадків інфікування у 186 країнах і територіях. Померли 12 тисяч 944 людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 23 Березня 2020 17:10
Треба було вчасно ізолювати Китай, а ВООЗ профукала початок пандемії, для чого вона взагалі існує - констатувати факти, толку від неї повний нуль з тупими рекомендаціями
до Анонім Показати IP 23 Березня 2020 17:38
ВООЗ - це підрозділ ООН, тому знаючи ефективність останньої, хоча б в питаннях присмирення агресора, що ми відчули на власній шкурі, нічого дивного)) Але як на практиці можна було ізолювати півтора -мільярдну країну? Це питання, в першу чергу, до уряду Китаю - чому не наклали сувору заборону на переміщення своїх громадян на час власного спалаху? Так було б чесно по відношенню до інших країн - визнати свою проблему і самоізолюватись. Натомість, китайські туристи швендяли всією Європою, фотографували історичні пам'ятки, поки в них в країні була епідемія - наслідки маємо зараз.
К.лучанин до до Анонім Показати IP 23 Березня 2020 18:55
А наших українських заробітчан не хочеш ізолювати? Десятки тисяч їх зараз пре у рідну неньку Україну. Хто це контролює? Нас чекає ота ланцюгова реакція і продовження карантину і можливо надзвичайного стану . Розвалена економіка України не витримає цього фінансового напруження. Це ж ясно як Божий день. Крім затрат на оздоровлення людей треба оздоровлювати економіку країни. А КИТАЙ веде себе чесно по відношенню до інших країн!!! Надає допомогу, так що не перекручуй інформацію!!! Надіюсь що ти робиш це не зумисно , а по нерозумінню і не володінням інформацією.
Цікаво Показати IP 23 Березня 2020 22:04
А хіба не можна спитати в тата віруса, Ralph S. Baric, як його можна подолати після мутації, невже він про це зовсім не думав коли його створював?
В.Лучанин до К.Лучан Показати IP 23 Березня 2020 22:32
Тикати от не потрібно. Інфо володію більше, ніж достатньо, читаю, думаю і аналізую. В тому числі з китайцями спілкуюсь інтернетом. В Європі були сотні і тисячі китайських туристів, коли в Китаї повним ходом була епідемія, а в Європі ще практично не було вірусу, бачив це на власні очі (на щастя, не захворів). Вірус виник в Китаї, це теж факт. Чи то військова розробка лабораторії в Ухані, випадково, чи навмисно випущена на волю. Чи то перенесений від диких тварин, бо вони їдять кажанів якраз в цьому регіоні, така в них гастрономічна традиція. Але, судячи з селективної летальності вірусу для старших людей, переконаний, що він все ж був штучно виведений. Є англомовні публікації кількарічної давнини про експерименти уханської лабораторії з попередніми коронавірусами SARS, MERS, вірусом тропічної лихоманки денге. І овва - тиждень тому було повідомлення, що вірус SARS-COV2 (COVID-2019) часом в захворівших демонструє симптоми, схожі на денге. Про це ви знали, інформований ви наш? Думаєте, співпадіння? А в уряду Китаю є проблема - через політику обмеження народжуваності, населення дуже зараз "постаріло", велика частка старшого покоління, а це тягар для їх стрімко зростаючої економіки. Так от, стосовно чесності, маю на увазі влади, Китаю - не будьте наївним. При цьому, нічого не маю проти їх простих людей, вони дійсно нам зараз дуже співчувають. Для правлячих в Піднебесній комуняк, цілком було виправдано трохи "оптимізувати" власну демографічну структуру. Але якщо вони вирішили поставити такий цинічний експеримент над власним народом, чому їх полем повинен був стати весь світ? А тепер вони "допомагають"? Чим? Тим що передали нам мільон масок, які дуже слабко допомагають від вірусу? І експрес-тести, які майже не мають користі для ранньої діагностики? Бо сьогодні якраз сів борт і високоточних ПЦР-тестів, судячи з публікацій, там нема. І до речі, навіть це вони не передали безкоштовно, а наш чудовий уряд їх передплатив в повному обсязі. Уряд Китаю і на цьому зробить бізнес, не сумнівайтесь. Стосовно наших заробітчан, так само не в захопленні від того, що вони зараз так масово повертаються з країн, де лютує вірус. І це ідіотська політика нашого уряду, який це ніяк не контролює, ні карантину, ні ізоляції для них. І так, наша економіка дуже слабка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus