USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Карантин в Україні можуть продовжити до січня

13 Жовтня 2020 08:29
В Україні епідситуація неспокійна, спостерігається зростання кількості випадків захворювання на коронавірус і госпіталізації до лікарень.

Це є загрозливою ситуацію, що спонукає переглядати протиепідемічні заходи, заявив в ефірі Громадського радіо головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає УНІАН.

«Що ми можемо вважати вже майже рішенням: була Національна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де ми виступали з міністром освіти Сергієм Шкарлетом і 641 постановою встановлено карантин і запропоновано змістити канікули для навчальних закладів з 15 по 30 жовтня. Після 30 жовтня будемо далі дивитись, що робити з шкільною освітою. Також запропоновано буде вищим навчальним закладам перейти на дистанційну роботу з 15 жовтня по 15 листопада з рекомендованим виїздом студентів з гуртожитків, окрім сиріт, а також позбавлених батьківської опіки людям, дітям, які приїхали з окупованих територій Донбасу та Криму», – розповів Ляшко.

Також головний санлікар зазначив, що у вівторок, 13 жовтня, на засіданні уряду буде ініційовано продовження карантину до 31 грудня 2020 року.

«Також обмежать діяльність закладів громадського харчування до 22 години, ми пропонуємо це зробити», – додав Ляшко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Остап Вакарчук Показати IP 13 Жовтня 2020 09:40
Хіба є сенс владі продовжувати каратнинні обмеження в Україні до 01.01.2021 року. Я особисто бачу, що ніякого толку з цієї затєї не має. Що влада досягла для людей цим карантином, а нічого!!! 90% населення як ходило без засобів індивідуального захисту: маски, гумові рукавички, тощо. Так і ходить досі без засобів індивідуального захисту. А якщо одягають маску, то тільки для того, щоб зайти до супермаркета, бо охоронник вижене та до лікарні, бо тих 10% населення, хто дійсно захищається просто вже вижене з лікарні. Наприклад у нас в м. Луцьку вже навіть в маршрутках без масок їздять пасажири. Маску можна побачити де хочеш, тільки не на обличчі: на рукаві брудну не випрасовану, толку від такої маски як з козла молока. Маску необхідно міняти на нову чи чисту заздалегіть для цього підготовлену через 4-ри години носіння. Також маску можна побачити на підборідді на шиї на вусі чи вухав, але тільки не одягнуту на обличчя, щоб закриті були плотно ніс та рот. Зробиш зауваження такому розповсюджувачу коронавіруса в транспорті, то ще крайній будеш. Ніхто з порушників карантину не збирається виходити з транспорту, навпаки ще викинуть з маршрутки того, хто зауваження зробив. Ось такий у нас карантин в м. Луцьку. Гадаю, що не помилюсь бо аналогічна ситуація у всіх селах, містах та регіонах нашої неосяжної України. Не має толку у нас щодо безпеки громадян в цому напрямку роботи, не має мудрого президента, не має професійної влади, крепких силових структур, все пущено на самоплив.
Реаліст_!_ до Остап Вакарчук Показати IP 13 Жовтня 2020 12:24
Коли дограються до ситуації яка була весною в Іспанії чи в Італії, тоді і маски носити будуть, і дома сидіти, і всі інші правила виконувати, навіть із запасом.
ggg Показати IP 13 Жовтня 2020 13:00
Такий як зараз у нас є карантин можна й не продовжувати... все перетворилось на фарс.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus