USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Карантин залишає китайців без їжі та предметів першої необхідності

14 Вересня 2022 00:36
Мешканці Китаю, які перебувають під карантином через спалах COVID-19, скаржаться на нестачу продуктів харчування та предметів першої необхідності.

Про це повідомляє BBC News, передає УНН.

Десятки мільйонів людей щонайменше у 30 провінціях Китаю отримали наказ залишатися вдома в умовах часткового або повного карантину.

Політика Китаю щодо нульового зараження COVID-19 вимагає суворих карантинних заходів, навіть якщо будуть виявлені лише декілька випадків хвороби.

«Минуло 15 днів, у нас закінчилися борошно, рис, яйця. Кілька днів тому у нас закінчилося молоко для дітей», – сказав один із жителів західного Сіньцзяна.

У Сіньцзяні тижневий карантин в Ілі-Казахській автономній префектурі поблизу кордону з Казахстаном призвів до того, що відчайдушні жителі зверталися по допомогу в соціальних мережах.

В одному з дописів було показано відео чоловіка-уйгура, охопленого емоціями, який каже, що його троє дітей не їли вже три дні.

У цьому регіоні проживає змішане населення ханьських китайців, казахів і уйгурів.

Раніше цього місяця ООН звинуватив Китай у «серйозних порушеннях прав людини» щодо уйгурів та інших переважно мусульманських меншин у Сіньцзяні. Правозахисні групи кажуть, що понад мільйон уйгурів були затримані проти їхньої волі. Пекін відповідає, що його мережа таборів є інструментом боротьби з тероризмом.

У південно-західній провінції Гуйчжоу влада без попередження закрила район столиці провінції Гуйян, заблокувавши 500 000 жителів удома, без можливості підготуватися до карантину.

Газета The Guardian повідомила, що в будівлях вимкнули ліфти, щоб люди не виходили.

«Ми не можемо купувати речі в Інтернеті, оскільки доставка не працює, а супермаркети закриті. Уряд поводиться з нами, як з тваринами, чи вони просто хочуть, щоб ми померли?» – запитав один користувач платформи мікроблогів Weibo, якого цитує Guardian.

21 мільйон жителів міста Ченду, столиці провінції Сичуань, є заблокованим через заборону в’їзду та виїзду з міста. Переміщення дозволяється лише тим жителям, які можуть надати докази негативного тесту на COVID, їм дозволили купувати товари першої необхідності.

Суворі карантинні обмеження влада Китаю ввела напередодні з’їзду Національної партії в жовтні – події, яка відбувається раз на п’ять років, і на яку зберуться провідні політичні діячі вперше після початку пандемії коронавірусу.

Партійні чиновники перебувають під величезним тиском щодо недопущення поширення вірусу, тому навіть невеликі скупчення захворюваності COVID сприймаються як загроза.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 14 Вересня 2022 08:46
Дуже зручний інструмент для влади..
Анонім Показати IP 14 Вересня 2022 09:37
Нам вже давно не завадило б намагатися жити без китайського барахла - якби китай не підтримав росію, війни у нас не було б. Підтримка китаєм росіі говорить нам про те, що китай для нас ворог. Можливо, державі ще не час забороняти імпорт в Україну китайських товарів, проте ми самі повинні розуміти, що купуючи китайське барахло, ми шкодимо собі не тільки тим, що воно неякісне, довго служити не буде,а часто і токсичне, а й тим, що фактично підтримуємо економіку ворожої держави.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus