USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Карантинні штрафи: чи покарали когось у Луцьку?

14 Травня 2020 14:57
Від 17 до 34 тисяч гривень штрафу: українські суди нині активно розглядають справи порушників загальнодержавного карантину, запровадженого урядом 12 березня.

Чи доцільними були такі великі штрафи і чи багато людей їх сплатили – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Понад 50 днів українці на карантині. На цей період усіх громадян зобов’язали носити маски, без потреби не виходити з дому, а якщо і виходити, то обов’язково з документами, що посвідчують особу. А для того, аби люди не ставились до цих нововведень легковажно, запровадили ще й штрафи.

З березня патрульна поліція Волині опрацювала понад 1100 викликів. Як повідомив речник патрульних Богдан Павлович, за карантинний період склали 64 протоколи. Здебільшого патрульні займалися роз’ясненнями та попередженнями волинян про порушення правил карантину.

Якщо від початку карантину люди дійсно дотримувалися правил і не виходили з дому без потреби та масок, то вже зараз, після послаблення правил, засоби індивідуального захисту вдягають лише ті, хто хоче потрапити до магазину чи іншого громадського приміщення. На вулицях можна побачити чимало людей, які гуляють великими групами та без масок. Значні суми штрафів зовсім не лякають громадян. Адже в те, що хтось дійсно понесе фінансову відповідальність, люди не вірять.
Загалом, щоб людина сплатила штраф за протоколом, який склав поліцейський, має бути відповідне рішення суду. Немає рішення – немає штрафу.

Саме до Луцького міськрайонного суду майже щодня надходять нові справи щодо місцевих порушників карантину. Але наразі вина жодного з них не доведена.

«На розгляд суду надійшло 115 справ про порушення карантину людьми. В судових засіданнях розглянута 21 справа, однак притягнути до адмінвідповідальності не вдалось, оскільки був відсутній склад правопорушення», – коментує суддя Людмила Присяжнюк.

З її слів, покарати порушників штрафами не вдалося, оскільки протоколи були складені неналежним чином.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
sms Показати IP 14 Травня 2020 15:03
Да здравствует ......... суд! Самый гуманный в мире суд!
ігор луцький до sms Показати IP 14 Травня 2020 15:48
Прочитали до кінця?Для вас повторюю:...ПРОТОКОЛИ БУЛИ СКЛАДЕНІ НЕНАЛЕЖНИМ ЧИНОМ.
скептик до ігор луцький Показати IP 14 Травня 2020 16:47
складання неналежним чином протоколу не свідчить про відсутність складу адмінправопорушення. за папірцем із зображенням бенджі суддя не побачила склад порушення
Отакої Показати IP 14 Травня 2020 15:31
А що в нас "нова"поліція вміє скласти протокол?Ніколи.Вони ж не для цього проходили курси-"взлет-посадка..."
999 Показати IP 14 Травня 2020 15:33
Весь цей карантин до д*пи.
лучани Показати IP 14 Травня 2020 15:56
У Франції, Італії та Іспанії за порушення карантину виписали понад двох мільйонів штрафів.... Українські поліція та суди вчиняють злочин .
скептик до лучани Показати IP 14 Травня 2020 16:52
паадсудімий . ваше пааслєднєє слово. МІЛЛІОН. так ві віновни ілі нет ? НЕТ КАНЕШНО. ну что ж, на нет і суда нет
лучани Показати IP 14 Травня 2020 16:09
У Франції, Італії та Іспанії за порушення карантину виписали понад двох мільйонів штрафів
Ом Показати IP 14 Травня 2020 17:30
Як би поліція виконувала свої обов'язки То люди б дотримувалася правил карантину..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus