USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Кармен» у постановці Волинського облмуздрамтеатру – краща музична вистава 2009-го

19 Травня 2009 16:35
На Івано-Франківщині завершився 7-й регіональний театральний фестиваль «Прем’єри сезону-2009», на якому одну з нагород отримали волинянин. Про це 19 травня інформують «Волинські Новини».
 
У ньому взяли участь 8 театральних колективів: нові постановки показали майже всі обласні драматичні театри Західної України. А завершили свято столичні гості: Національний академічний драматичний театр імені Франка (Київ) представив постановку Кшиштофа Зануссі за твором Еріка Емануеля Шмітта «Маленькі подружні злочини».
 
Як пише Правда.if.ua, відбулося закриття фестивалю та вручення нагород. Журі було одностайне майже в усіх номінаціях, – зауважив його голова, Шевченківський лауреат, народний артист України Федір Стригун. Більшість відзнак дісталися господарям. Отже, «Солодка Даруся» – найкраща вистава «Прем’єр сезону-2009».
 
Кращою музичною виставою названо «Кармен» у постановці Волинського обласного академічного українського муздрамтеатру імені Тараса Шевченка. Спеціальний приз журі дістався Ніні Годунок за талановито втілену роль Старуні у виставі Рівненського обласного академічного українського муздрамтеатру «Останній cтрок». Кращий дебют – Богдан Ревкевич, режисер вистави «Два дні…дві ночі» Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької (Львів). Ролі другого плану – Ліна Мельничук (Мирониха у виставі «Останній строк») та Юрій Хвостенко (Рифф у виставі «Два дні…дві ночі»).
 
Вручено також відзнаки Національної спілки театральних діячів та подяки Івано-Франківського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus